Beauty Persoonlijk

Hoe ik m’n haar krul

De laatste tijd vind ik het leuk om m’n haar te krullen. Een paar jaar geleden had ik van mezelf veel slag, maar dat is opeens helemaal verdwenen. M’n haar valt nu kaarsrecht naar beneden. Aangezien ik dat niet zo’n leuke ontwikkeling vind, maak ik de slag/krullen nu zelf in mijn haar.

Het fijne aan mijn haar krullen, vind ik dat het makkelijk zo’n drie dagen blijft zitten. De eerste dag zijn het mooie krullen, de tweede dag is het slag en de derde dag gooi ik het in een staart. Ideaal! Hierdoor hoef je ook niet elke dag je haar te krullen, dat scheelt weer een hoop voor je haar. Je hoeft dan niet elke dag zo’n hete tang in je haar te doen! Overigens ben ik er op de eerste dag denk ik een kwartiertje mee bezig, dat valt dus heel erg mee! Het is echt een routine geworden.

Als ik mijn haren krul, zijn dit standaard te producten die ik gebruik. Ik ben fan van Remington, zowel mijn föhn als mijn krultang (Pearl Wand) is van Remington. Hun producten zijn betaalbaar, maar tegelijkertijd ontzettend goed. Bij de föhn gebruik ik zowel het normale opzetstuk, als de föhnborstel.

Qua haarproducten gebruik ik serum (Biosilk Silk Therapy), mousse (Andrélon pink get the volume mousse), haarspray (Elnett) en volumepoeder (Kruidvat).

Voordat ik mijn haar krul, doe ik er eerst serum in en borstel ik het door. Vervolgens gaat er een hele hoop mousse in. Hierdoor wordt mijn haar wat stugger en blijven de krullen makkelijk drie dagen zitten. Hierna föhn ik mijn haar eerst normaal, daarna ga ik er nog met de föhnborstel doorheen.

jurk8 jurk9

Vervolgens is het tijd om te krullen! Ik verdeel mijn haar altijd in twee stukken. In de onderkant maak ik in totaal vier krullen, in de bovenkant maak ik er zes. Alle krullen maak ik van m’n hoofd af. Doordat ik grote stukken haar neem, krijg ik meer slag dan strakke krullen. Dat is precies de bedoeling!haarhaar2

Voilà! Nadat ik alles gekruld heb, spray ik er haarspray in. Vervolgens ga ik er met m’n borstel doorheen en voeg ik wat volumepoeder toe. Dan heb je er wel drie dagen plezier van!

haar5

Deze foto maakte ik ’s avonds, na dus de eerste dag met krullen. Zoals je ziet zijn het niet strakke krullen, ze zijn eerder zacht. Zo vind ik het mooi!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Rachel
  10/12/2015 at 9:42 am

  Wauw prachtige krullen zeg heel mooi! ik hou er ook echt van!

  • Reply
   Maartje (admin)
   10/12/2015 at 6:55 pm

   Dankjewel!

 • Reply
  Kim
  10/12/2015 at 11:26 am

  Heel erg mooi! <3

  • Reply
   Maartje (admin)
   10/12/2015 at 6:55 pm

   Thanks Kim!

 • Reply
  Tea
  10/12/2015 at 5:49 pm

  Wow wat een mooie krulen <3 Die pearl wand lijkt me sowieso erg handig om krullen mee te maken 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   10/12/2015 at 6:55 pm

   Die werkt inderdaad ideaal! Ik vond het in het begin even wennen (ik was een klepje gewend), maar nu wil ik niet anders meer.

 • Reply
  Sas
  11/12/2015 at 3:42 pm

  Ziet er erg leuk uit. Ik heb een bos krullen van mezelf..

 • Leave a Reply