Kleding verkopen met United Wardrobe

Kleding verkopen met United Wardrobe

Ik verkocht mijn kleding altijd met Marktplaats. Handig was dat niet. Verkopers lieten het op het laatste moment afweten, maakten het geld gewoon niet over of wilden een jurkje van €80 hebben voor €1,50. Via een vriendin kwam ik op United Wardrobe, een site die alleen bedoeld is om kleding en accessoires te verkopen.

Het allerbeste aan deze site vind ik dat je geen contact hebt met de kopers van je kleding. Als iemand iets koopt, krijg je daar simpelweg een mailtje van en het adres toegestuurd. De koper heeft dan het geld al overgemaakt. Het is de bedoeling dat je de kleding binnen 5 dagen opstuurt, dan krijgt de koper daarna nog twee weken om het eventueel terug te sturen. Na die twee weken krijg jij je geld. Het handige hieraan is dat je geen ellendig gedoe hebt met overmaken en met kopers die het geld niet (of veel te laat) overmaken Het geld is immers al overgemaakt, het duurt alleen nog even totdat je het krijgt. Je hoeft dus ook niet te wachten met het opsturen totdat je het geld hebt gekregen. Het is ook gemakkelijk dat je altijd de mogelijkheid hebt om een kledingstuk terug te sturen, dit verschilt niet per verkoper. Als je het kledingstuk verstuurd hebt, kun je dat aangeven op de site. Daarna kan de koper weer aangeven of het pakje ontvangen is en of hij/zij het wil houden. Het is overigens wel mogelijk om een berichtje te sturen naar de koper, maar het is gelukkig niet noodzakelijk.
unitedwardrobe2
De prijs werkt ook iets anders dan op bijvoorbeeld Marktplaats. Je voert een prijs in, deze prijs is altijd inclusief verzendkosten. Je kunt kiezen om een vast bedrag uit te kiezen, of de kopers te laten bieden. Bij het bieden is er een uiteindelijk bedrag, als iemand dit bedrag geboden heeft, is het kledingstuk standaard voor hem. Een klein deel (10%) van het bedrag gaat naar United Wardrobe zelf, dit is goed aangegeven als je de prijs invoert. Je krijgt dan te zien wat je uiteindelijk zelf overhoudt. Ik kan me voorstellen dat mensen het vervelend vinden om een klein deel van het bedrag af te staan, ik vind het zelf geen probleem. Het verkopen via deze site voorkomt zo veel problemen die ik wel had met Marktplaats, daarnaast verkoopt mijn kleding vele malen beter op United Wardrobe.

Ik had een aantal vragen gekregen over United Wardrobe, vandaar dat ik deze blogpost gemaakt heb. Daarna denk ik dat het voor veel mensen een goede uitkomst is! Als je nog vragen hebt, kun je die natuurlijk in de reacties achterlaten.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!
Volg:
Share:

34 Reacties

 1. 27/04/2014 / 9:12 am

  Wauw, dit lijkt me nog eens handig! Ik ga zeker een kijkje nemen. Ik haat ook inderdaad dat contact met (ver)kopers, het gaat me altijd veel te langzaam en veel mensen zijn super onduidelijk 😛

 2. 27/04/2014 / 12:35 pm

  Nooit van gehoord, maar wat een fijn initiatief. Veel slimmer dan Marktplaats gebruiken, ja. Ik zet zelf nooit mijn kleding op Marktplaats, wat een gedoe. Dit is veel slimmer, thanks!

 3. 28/04/2014 / 1:34 am

  Wat een handige tip! Die hou ik in mijn achterhoofd!

 4. 28/04/2014 / 6:21 pm

  Hier had ik nog nooit eerder van gehoord, handig!
  Liefs, José.

 5. S
  14/06/2014 / 12:58 pm

  Slechte site. De verkopers moeten van de verkoopprijs een percentage afstaan en hier zelf nog de verzendkosten van betalen. De kopers moeten bovenop de verkoopprijs €2 extra betalen. Dus de beheerders van de site houden per product €2 over EN een percentage van de verkoopprijs. Hierdoor houden de verkopers bijna niks over. Of ze verkopers moeten hogere verkoopprijs vragen, maar dan wordt er natuurlijk niks meer verkocht.

 6. jaimy
  23/01/2016 / 3:46 pm

  je zegt je moet aangeven dat je het heb opgestuurd.. maaar waar moet dit? en het pakketje is wel al binnen waar ik het naar stuurde, maar hoe zit dat dan??

  • Maartje (admin)
   25/01/2016 / 3:09 pm

   Aangeven dat je het hebt opgestuurd doe je geloof ik bij het menu “mijn orders”. Ik weet niet hoe dit precies in jouw situatie zit!

 7. Tessa
  05/02/2016 / 11:12 pm

  Ik heb een vraagje, als je iets groots aanbied zoals schoenen, moet je dan zelf zorgen dat ze goed verzonden worden ? En gaat dit via post NL of iets anders? Want het verzenden kost natuurlijk ook nog geld 😉

  Groetjes

 8. Tessa
  05/02/2016 / 11:13 pm

  Ik heb een vraagje, als je iets groots aanbied zoals schoenen, moet je dan zelf zorgen dat ze goed verzonden worden ? En gaat dit via post NL of iets anders? Want het verzenden kost natuurlijk ook nog geld 😉

  Groetjes

  • Maartje (admin)
   07/02/2016 / 10:10 am

   Daar moet je inderdaad zelf voor zorgen! Hoe je het verzendt en hoe je het inpakt kies je zelf, maar het moet natuurlijk wel goed en netjes aankomen. Je kunt de prijs voor de producten die groter zijn omhoog gooien en de verzendkosten erbij optellen.

 9. Christina
  16/03/2016 / 12:08 am

  Stel dat als je iets verkoopt, je stuurt het product op naar de koper. En de koper moet natuurlijk aangeven of het product binnen is of niet. De koper zou dan toch kunnen liegen? En geld terug krijgen? Hierdoor twijfel ik een beetje om dingen te gaan verkopen. Hoe zit het nou? 🙂 ????☺️

  • Maartje (admin)
   17/03/2016 / 9:37 pm

   Ik weet niet precies hoe dat zit. Ik heb zelf in ieder geval nooit meegemaakt dat zoiets gebeurt en ik denk dat de kans daarop enorm klein is.

  • Candilla
   26/03/2017 / 1:08 pm

   Daarom moet je je product altijd versturen met Track & Trace. Dan krijg je een (bar)code waarmee je het pakje kunt volgen. Zo zie je dus precies wanneer het is aangekomen, want op de website van PostNL staat dan: Afgeleverd😊.

 10. Rick
  03/04/2016 / 5:05 pm

  Het concept van Unitedwardobe is ansich niet verkeerd, alleen vind ik de uitwerking een beetje matig. Momenteel ben ik een maand of 5 actief op de website. En ik heb maar 1 product verkocht, (Er staan 54 in mijn ‘winkeltje’) de reden hiervoor is dat mijn producten veel duurder zijn op United Wardrobe dan op marktplaats, zij vragen namelijk 10%! En je moet je verzendkosten ook invullen en daar word gewoon nonchalant 10% over berekend. (Dat klinkt weinig, maar als je net zoals ik 1 tot 5 paar schoenen per dag verkoopt, tikt dat al vrij snel aan)

  Op marktplaats vraag ik dan gelijk 10% minder en verkoop ik dusdanig veel meer producten en heb ik ook geen problemen met mogelijke retour. (Al accepteer ik het vaak wel van klanten). 10% minder op een product van 80 euro is al snel 8 euro verschil voor de koper!

  Daarnaast kun je je berichten niet verwijderen op United Wardrobe, dat is ook gruwelijk irritant. Meerdere keren gehad dat iemand het nodig vond om zijn/haar jalousie of ontevreden te uiten door al mijn producten vol te spammen.

  Ook zou het fijn zijn als ze het mogelijk maken om een product op gereserveerd te zetten, nu heb ik namelijk het probleem dat tijdens onderhandelingen op Marktplaats en andere sites iemand plotseling iets kan kopen van mij en ik de koper op Unitedwardobe teleur moet stellen, want uiteraard gaat een site die geen 10% vraagt voor.

  – De pluspunten zijn ook zeker waardig om te noemen.
  Zo is het fijn dat kopers je sneller vertrouwen.

 11. nomi
  11/06/2016 / 1:01 pm

  hoi, ik heb nog een vraagje, is de site als koper ook betrouwbaar? ik heb een paar hele leuke dingen gezien, maar de foto’s lijken net alsof ze van het internet zijn gehaald, en sommige dingen die normaal heel duur zijn, zijn daar opeens spotgoedkoop, ik hoop heel erg dat het betrouwbaar is want ik heb veel leuke dingen gezien!

  • Maartje (admin)
   11/06/2016 / 9:32 pm

   Het blijft natuurlijk zo dat iedereen zich kan aanmelden om te verkopen. Wel krijg je altijd je geld terug als je geen artikel ontvangt en kun je een artikel retourneren als het bijvoorbeeld niet hetzelfde is als op de foto’s!

 12. Amber
  07/12/2016 / 4:30 pm

  Weet je toevallig of het cancellen van een order eenvoudig gaat? Of is dat een drama

  • Maartje
   Auteur
   07/12/2016 / 4:36 pm

   Nee, volgens mij is het niet zomaar mogelijk om een order te annuleren!

 13. Antonia Shn
  16/03/2017 / 10:44 pm

  Hey, ik heb laatst een acc aangemaakt en ben natuurlijk begonnen als verkoper, nu heb ik een shirtje aangeboden voor 10 euro omdat ik er van uit ging dat ik die volle 10 zou krijgen. Nu krijg ik een bod van 8.50 maar vraag ik me af hoeveel ik zelf moet betalen. De verzendkosten op postnl vind ik niet van belang maar meer de kosten die vanuit UW komen etc.
  Dankje!

 14. Anoniem
  30/04/2017 / 4:09 pm

  ik heb een tas gezien van Michael Kors op de site maar ik woon in België en deze is van Nederland wat zijn dan mijn kosten als ik deze koop als koper.

  • Maartje
   Auteur
   07/05/2017 / 3:01 pm

   Weet ik niet, ik werk niet voor United Wardrobe. Je zult contact op moeten nemen met UW zelf.

 15. Lola
  13/08/2017 / 4:02 pm

  Heeft iemand hier toevallig ook ervaringen met Poppingtags.nl? Deze site lijkt er erg op en vraagt volgens mij 5%. Een mooie tussenoplossing met marktplaats wellicht.

 16. Anoniem
  16/08/2017 / 10:47 pm

  hoe werkt het met reserveren van een item of kan dit niet?

  • Maartje
   Auteur
   17/08/2017 / 8:45 am

   Dat weet ik niet, dat zul je aan de mensen van UW zelf moeten vragen.

 17. Anoniem
  21/08/2017 / 4:22 pm

  Vind het een waardeloze site,veel weten niet eens hoe het werkt,het staat vol met nep produkten en als je een origineel item wilt plaatsen voor een lage prijs,want je wilt er van af word je geblokkeerd.
  Want dat kan volgens hun niet???
  Reserveren kan bij de ene wel maar bij de andere niet.Soms sturen de verkoopsters het met veel te weinig porto op om maar wat over te houden en jij krijgt de aanmaning.Ook zijn er verkoopsters die het gewoon niet verzenden en dan krijg je de helft van het geld.Heb er een poosje opgezeten maar je moet engelen geduld hebben en hopen wat je hebt gekocht aan komt en of het wel verzonden is.Dus het is net als marktplaats,opletten!

  • Anoniem
   04/09/2017 / 9:02 pm

   Ik ben het er helemaal mee eens. Voor het eerst iets verkocht en de koper laat niks weten. En reageert ook niet door aan te geven dat ze het ontvangen heeft. Waardeloos! Nu ben ik mijn kledingstuk en mijn geld kwijt. Lekker dan!

 18. Anoniem
  05/09/2017 / 4:14 am

  Zette er een origineel produkt op maar kreeg gelijk een hoop mail van Nep!!,Jaloezie maar zeer vervelend.Ook worden er ontzettend veel nep Kylie Jenner aangeboden maar duurt dagen voor dit is geblokkeerd en dan dus al verkocht.Staat vol met nep rolexen en nep tassen van dure merken en worden onder echt verkocht.Kreeg ineens een mail van UW zelf dat ik mijn adres gegevens had gedeeld?? nou echt niet ben niet gek.Verkopen er veel door prive mailadres er op te zetten om zo UW te ontwijken.Laatste keer wat besteld en kreeg een lege gescheurde envelop binnen,en bewijs nu maar eens dat hij leeg was…Op marktplaats word je ook wel belazerd maar dat heb je meer in eigen hand.De ruzie`s er op zijn ook niet misselijk en of je nou echt word geblokkeerd is nog maar de vraag,de fake verkoopsters zitten er nog steeds op want ja het brengt toch wel geld in het laatje voor UW.

 19. Anoniem
  29/09/2017 / 7:03 pm

  UW vind ik idd te veel gedoe en geneuzel , je mag geen social media gegevens delen cq een tip over andere leuke sites , email mag je niet vragen, maar om te verzenden met kiala bv heb je dat nodig.
  Als je iets verstuurd en het wordt niet opgehaakd ben je én je product kwijt én geen geld.
  Op Marktplaats is mij dit nog nooit gebeurt. Ik verkoop dus liever op Mrktplaars dan kun je lager prijzen en heb je geen CONTROLE 😧.

 20. Toontje
  29/09/2017 / 7:04 pm

  UW vind ik idd te veel gedoe en geneuzel , je mag geen social media gegevens delen cq een tip over andere leuke sites , email mag je niet vragen, maar om te verzenden met kiala bv heb je dat nodig.
  Als je iets verstuurd en het wordt niet opgehaakd ben je én je product kwijt én geen geld.
  Op Marktplaats is mij dit nog nooit gebeurt. Ik verkoop dus liever op Mrktplaars dan kun je lager prijzen en heb je geen CONTROLE 😧.

 21. Dee
  22/04/2018 / 2:40 am

  Jeetje, ik heb net een account aangemaakt op UW omdat ik door ziekte een hele hoop nooit of slechts eenmaal gedragen kleding onverwacht niet meer aankan. Dat is dure modern vintage en ik wil daar toch nog wel een fatsoenlijke prijs voor terug…

  …maar *nergens* in de app staat dat je 10% moet betalen EN ook nog zelf de verzendkosten. Ook niet bij “hoe werkt het”. Dat is schandalig… geen wonder dat er dus veel misgaat bij verkoop. Overigens vind ik 10% echt bizar veel, zeker als ze ook nog eisen dat je zelf voor de verzending opdraait en niet via Kiala kunt versturen. Dan houd je of veel te weinig over of je verkoopt niets omdat je die kosten door wilt berekenen. En je moet erg lang wachten op uitbetaling. Kwam hier terecht omdat mijn intuïtie zei toch even te googlen met zo weinig info. Als dit d.d april 2018 nog zo is dan ga ik maar weer naar de Facebook groepen… klaar voordat ik begonnen ben! Bedankt voor je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.