Persoonlijk

Lunchen en Apple Store in Haarlem

Haarlem is altijd al één van mijn favoriete steden geweest. Altijd als ik er kom, voel ik me thuis, kijk ik naar alle huizen om me heen en fantaseer ik dat ik er woon. Ik ging met mijn moeder naar Haarlem, speciaal voor de Apple Store. Daarvoor besloten we nog wat te lunchen bij Ampersand in de Kleine Houtstraat. Bekijk hier de foto’s die ik op deze dag maakte!

haarlem1 haarlem2 haarlem4 haarlem5

Eerst zochten we naar een ander tentje waar we een keer eerder gegeten hadden. Dat konden we helaas niet meer vinden, dus besloten we hier naar binnen te lopen. Bij Ampersand aten we allebei een broodje Italië, wat aan te raden is. Ik maakte speciaal nog wat foto’s van de lichten, want ik vond het zo’n leuk idee! Ze hadden lege wijnflessen om peertjes gehangen.

Daarna gingen we door naar de Apple Store voor wel iets heel leuks: mijn nieuwe MacBook! Ik heb al zeven jaar mijn vorige MacBook gebruikt. In de winkel stonden ze verbaasd naar me te kijken dat die MacBook het nog steeds deed. Nouja dat was ook bijna niet meer het geval. Mijn laptop was vreselijk sloom, een video editen duurde standaard een hele dag, omdat ik steeds minuten moest wachten totdat één wijziging erdoorheen kwam. Ik kan je vertellen, het is heel frusterend om zo te werken, helemaal als je je laptop zo veel gebruikt. Ik gebruik mijn laptop elke dag voor mijn studie en voor mijn blog, dus het was niet meer te doen. Afgelopen weekend begon ook mijn scherm te haperen: terwijl ik een foto probeerde te bewerken, kwamen er steeds witte en zwarte strepen in beeld. Dat was wel het moment dat ik echt wist dat dit niet meer veel langer ging. Ik wist natuurlijk al langer dat mijn MacBook kapot zou gaan (ik had hem al zeven jaar en zag het wel aankomen) dus ik had gelukkig genoeg tijd gehad om te sparen voor een nieuwe.

macbook1 macbook2

Het is echt zo’n verademing om te werken op een laptop die het gewoon doet. Normaal ging ik even rustig een kopje thee zetten als ik m’n laptop had opgestart, het duurde toch nog wel even voordat ik aan het werk kon. Nu is m’n laptop zo snel opgestart dat ik gelijk aan de slag kan. Ik kan nu ook eindelijk Word, Powerpoint en Excel op mijn laptop zetten: wel zo handig als je met meerdere mensen aan een project werkt en elkaar stukken tekst moet sturen. Daarnaast ben ik zo verbaasd hoe licht en dun deze laptop is. Toen ik m’n oude kocht, vond ik die echt prachtig. Vandaag zette ik m’n nieuwe laptop naast mijn oude en toen waren de verschillen toch wel erg duidelijk.

Zoals je kunt merken was het wel een erg goede dag. We hebben lekker geluncht en ik ging met een nieuwe laptop naar huis, beter kan bijna niet.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Laura
  02/02/2016 at 8:24 am

  Ah, wat fijn dat je een nieuwe, goedwerkende laptop hebt! Het is zo lastig werken met een laptop die het niet goed doet.

 • Reply
  Kim
  02/02/2016 at 10:09 am

  Wat een leuk tentje! Hier ga ik eens met mijn vriend heen.

  • Reply
   Maartje (admin)
   02/02/2016 at 4:48 pm

   Zeker doen!

 • Reply
  Sonja
  02/02/2016 at 11:52 am

  Wat fijn, een nieuwe laptop. Ik ben jaloers!! Hoewel mijn laptop het prima doet ben ik de laatste tijd echt aan het watertanden als ik ergens een macbook zie… Die zijn inderdaad vooral ook zo lekker licht en dun, in tegenstelling tot de mijne haha. Geniet maar van je nieuwe aanwinst!

  • Reply
   Maartje (admin)
   02/02/2016 at 4:49 pm

   Haha, herkenbaar! Ik heb dat altijd als ik in een Apple Store loop, al die mooie iPhones, iMacs..

 • Reply
  Hester
  02/02/2016 at 4:27 pm

  Oké ik vind het nog heel knap dat je het met je oude MacBook zo lang hebt uitgehouden! Mijn iPhone werkt ondertussen ook wel wat minder soepel en daarvoor ben ik ook niet gelijk naar de winkel gerend voor een nieuwe, maar die is uiteindelijk ook gewoon minder functioneel dan mijn laptop. Dat is toch wel een beetje mijn steun en toeverlaat hoor, haha. Geniet ervan! En die lampen zijn inderdaad leeeuk!

  • Reply
   Maartje (admin)
   02/02/2016 at 4:51 pm

   Dat had ik inderdaad ook bij mijn oude iPhone!

 • Reply
  Daphne
  03/02/2016 at 11:07 am

  Ja, Ampersand is knus he? Ik heb bijna 10 jaar in Haarlem gewoond en ik vind het centrum ook heel leuk.

 • Reply
  Janna
  03/02/2016 at 7:30 pm

  Hee wat een leuk plekje. Ik ben er nog nooit geweest! Die lampen zijn echt nice. En oh ja, ik vind je achtergrond op de laptop zo mooi, zat er gisteren in college al naar te kijken haha.

  Liefs, Janna

  • Reply
   Maartje (admin)
   03/02/2016 at 8:02 pm

   Die achtergrond vind ik ook zo tof! Het is gewoon zo’n standaard achtergrond :).

  Leave a Reply