Beauty Persoonlijk Recensies

Mijn ervaring met de Clarisonic Mia 2

Een gezichtsborstel die ervoor zorgt dat je poriën minder zichtbaar worden en je huid egaler en mooier wordt, dat klinkt toch perfect? Dat vond ik in ieder geval wel. Om die reden kocht ik de Clarisonic Mia 2. Inmiddels gebruik ik de borstel alweer twee maanden en vandaag ga ik vertellen of ik veel verschil heb gemerkt.

Wat is een Clarisonic?

Misschien heb je al veel over de Clarisonic (of andere gezichtsborstels) gehoord, het was namelijk een echte hype. Ik zag zelf de borstel vaak bij verschillende YouTubers. Het idee is dat je in plaats van je gezicht met je handen te wasssen, deze borstel gebruikt. Je hebt verschillende soorten gezichtsborstels van verschillende merken. Sommige borstels draaien echt (zoals een elektrische tandenborstel), maar de Clarisonic trilt meer. Het is een hele kleine beweging.
Als je de Clarisonic koopt, krijg je standaard de Clarisonic met één opzetborstel, een cleanser, een reisverpakking en een oplader. Je hebt verschillende soorten opzetborstels voor verschillende huidtypes, je krijgt eerst de normale erbij. Een opzetstuk moet je dan één keer in de drie maanden vervangen. De oplader is trouwens magnetisch, dat vind ik echt leuk. Zo zit er geen gat in je Clarisonic en kun je hem bijvoorbeeld ook onder de douche gebruiken. Hoewel ik dit niet doe, is het wel een prettig idee dat hij goed tegen water kan. De verpakking die je om je Clarisonic kunt doen tijdens het reizen, vind ik ook ideaal bedacht.clarisonic_overzicht
Als je de Clarisonic aan doet, begint hij te trillen. Na twintig seconden geeft hij een piep en daarna weer na twintig seconden. Daarna heb je twee stukjes van tien seconden. Hier kun je aan merken hoe lang je welk gedeelte op je gezicht moet borstelen. Eerst doe je je voorhoofd twintig seconden, dan piept de Clarisonic. Dan doe je je neus, bovenlip en je kin twintig seconden. Dan geeft hij weer een piep en doe je beide wangen 10 seconden (met wederom daartussen een piep). Je bent dus precies een minuut met je Clarisonic bezig.

Waarom ik een Clarisonic kocht

Ik denk dat ik nu zeker al zo’n 8 jaar problemen met mijn huid heb. De laatste tijd is het wel iets rustiger, maar nog steeds niet echt egaal. Ik heb in die 8 jaar echt ontzettend veel dingen geprobeerd. Het een werkte goed, het andere vreselijk. Ik dacht al een behoorlijke tijd na over zo’n borstel. Als ik een gezichtsbehandeling neem, ga ik altijd naar Hannah en ik gebruik ook de producten van Hannah. Wat tijdens die behandelingen belangrijk is, is een goede bloedsomloop. Zo kunnen de afvalstoffen uit je huid ook weer worden afgevoerd. Bij de Clarisonic doe je dit natuurlijk ook, door het borstelen wordt dit geactiveerd. Ik hoopte dat dit (samen met de producten van Hannah) zou leiden tot een iets rustige huid. Daarnaast had ik altijd veel moeite met het verwijderen van mijn make-up. Meestal gebruikte ik eerst zo’n reinigingsdoekje, om het daarna nog met een cleanser van Hannah schoon te maken. Als ik daarna een soort tonic gebruikte, had mijn watje daarna nog steeds precies de kleur van mijn foundation. Ik kreeg het er gewoon niet goed af, hoe goed ik het probeerde schoon te maken. Ik hoopte dat dit probleem ook opgelost zou zijn met de Clarisonic, omdat die een stuk grondiger reinigt.

Iets wat me tegenhield, was de enorm hoge prijs van zo’n borstel. Deze borstel was namelijk €149. Dat is natuurlijk veel geld. Uiteindelijk deed ik het dus toch. Na zo lang een onrustige huid was ik het echt helemaal zat. Daarnaast vond ik het niet goed dat ik mijn huid niet goed kon schoonmaken en er vaak nog make-up op bleef zitten, dat is ook niet echt bevorderlijk natuurlijk.

Mijn routine

Mijn eigen Hannah cleanser bleek niet erg geschikt voor bij de Clarisonic. Het is namelijk fijn als je een cleanser hebt die een beetje schuimt en dat deed mijne helemaal niet. Ik ging dus op zoek naar een nieuwe. Ik kocht een mini potje van de Philosophy Purity cleanser. Die gebruik ik nu twee maanden en ik ben er erg tevreden over.

Elke dag reinig ik mijn huid twee keer met de Clarisonic. Als ik nog make-up op heb, haal ik het ergste eraf met een reinigingsdoekje. Daarna maak ik mijn gezicht en de borstel een beetje nat. Ik doe een beetje van de cleanser op de borstel en borstel mijn gezicht. Daarna gebruik ik van Hannah nog een soort tonic, de Active Lotion. Als laatste gebruik ik mijn dagcrème, de Clearity Cream van Hannah.

clarisonic2

Heeft het gewerkt?

Na twee maanden gebruiken kan ik (gelukkig) zeggen dat ik ontzettend blij met de Clarisonic ben. Voor mijn gevoel is mijn huid een stuk rustiger. De eerste twee weken dat je de borstel gebruikt, kan je huid wel wat erger worden. Dat was bij mij ook het geval en dan is het wel even doorzetten. Gelukkig was dat het waard! Ik merk dat de borstel mijn huid sowieso veel schoner maakt dan alleen mijn handen. Daarnaast gaat het veel sneller, met deze borstel ben je in een minuut klaar en daarvoor was ik toch wel langer bezig. Daaruit volgt ook dat ik mijn gezicht alsnog goed reinig als ik moe of lui ben, omdat ik weet dat het even snel kan. Ik heb een stuk minder onzuiverheden en mijn huid is minder rood. Ik ben dus ontzettend blij dat ik de knoop heb doorgehakt en deze borstel gekocht heb.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kim
  10/09/2015 at 9:01 pm

  Wat fijn zeg!

 • Reply
  Fleur Sophia
  15/09/2015 at 9:20 pm

  Ik zou zo graag de Clarisonic willen. Hij staat ook al enige tijd op mijn wishlist!

 • Leave a Reply