Persoonlijk

Mijn vakantieplannen

Deze vakantie ga ik niet echt op vakantie – afgezien van misschien nog een weekendje weg. Ik wil wel wat doen, ik ben echt niet iemand die het leuk vindt om de hele vakantie in bikini in de zon te gaan zitten. Maar goed, wat zijn dan wel mijn vakantieplannen?

Rijles

Eindelijk heb ik besloten om rijlessen te nemen. Ik ga proberen om in mijn zomervakantie (twee maanden) mijn rijbewijs te halen. Dit ga ik nu doen, omdat ik in de zomervakantie in Hoorn ben. Ik volg veel liever hier rijlessen dan in Amsterdam. Ik wilde eerst geen rijlessen nemen, omdat ik het hartstikke eng vond. Ik dacht ook dat ik het totaal niet nodig zou hebben, aangezien ik dus in Diemen ging wonen en daar alleen het openbaar vervoer gebruik. De laatste tijd merkte ik alleen wel dat ik het vervelend vond dat ik de enige was zonder rijbewijs en dat ik steeds m’n moeder, zus of vriend moest vragen als ik ergens heen wilde en een auto nodig had. Daarnaast was het voor m’n gevoel nu of nooit: ik had het idee dat ik nooit zou rijlessen als ik het nu niet zou doen, omdat ik het zo eng vond. Afijn, inmiddels heb ik twee rijlessen gehad en vraag ik me af waarom ik ooit zo lang gewacht heb. De rijschool vind ik fijn, m’n instructeur is aardig en begreep gelukkig dat ik het doodeng vond. Ik moest gelijk gas geven, koppelen, remmen en sturen en dat ging verbazingwekkend best soepel.

Dagjes weg

Aangezien Maikel en ik dus niet echt op vakantie gaan, leek het ons wel leuk om op vrije dagen leuke steden in Nederland te bezoeken. We bedachten ons dat we wel veel naar het buitenland zijn geweest, maar heel veel steden in Nederland nog niet gezien hebben. Daar willen we dus verandering in brengen! Misschien dat we nog ergens overnachten, maar dat ligt er natuurlijk ook aan wanneer m’n rijlessen zijn. Daarnaast hebben we al een avond uit eten en een avond naar de film op de planning staan.

Sporten

Naast dit allemaal wil ik het liefste mijn schema van drie keer per week sporten, verhogen naar vier keer. Als het mogelijk is met dit warme weer tenminste, de sportschool heeft namelijk geen airco. Ik heb laatst met m’n trainer m’n schema aangepast en bedacht wat ik allemaal kan doen in die vier keer, zonder dat ik overbelaste spieren krijg. Ik ben er dus helemaal klaar voor.

Bloggen?

In de tijd die ik over heb, wil ik natuurlijk ook graag bloggen! Ondanks dat ik het gevoel heb dat de blogwereld een beetje stil is in de vakantie, vind ik het juist heerlijk dat ik nu meer tijd heb om meer te bloggen dan normaal.

Foto bovenaan door Matthew Kosloski via Unsplash.com

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Tea
  04/07/2015 at 9:22 am

  Een van m’n plannen is ook om deze zomer m’n rijbewijs te halen, eigenlijk was ik dat vorige zomer al van plan en ben toen begonnen maar ik kon niet vaak genoeg lessen in een vakantie. Vind alleen super irritant dat ik vanuit m’n studentenstad telkens terug moet naar m’n ouders om te lessen.

  Dagjes weg is ook super leuk, er zijn in Nederland gelukkig ook genoeg leuke steden om te bezoeken.

  • Reply
   Maartje (admin)
   06/07/2015 at 12:57 pm

   Oh ja dat heb ik ook, gelukkig blijf ik deze vakantie bij m’n ouders. Veel succes nog met je rijlessen!

 • Reply
  Karlijn
  04/07/2015 at 11:53 am

  Ik voel me precies zo over rijlessen! Maar het scheelt dat veel van mijn vriendinnen ook (nog) geen rijbewijs hebben, dus we gaan vaak samen iets regelen met openbaar vervoer. Misschien begin ik er ooit nog aan, als ik over mijn angst heen stap. Jij in ieder geval veel succes met de lessen! 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   06/07/2015 at 12:57 pm

   Dat scheelt wel ja, ik ben dan de enige die met het OV komt :D.

 • Reply
  Eva - eighty7
  05/07/2015 at 8:16 am

  Wat goed dat je de stap hebt genomen om rijlessen te nemen, super leuk! En vakantie in eigen land kan ook heel leuk zijn; zoveel leuke en mooie plekken en steden!

  • Reply
   Maartje (admin)
   06/07/2015 at 12:57 pm

   Dat is zeker waar!

  Leave a Reply