Persoonlijk Reizen

Ondertussen was ik in Rome

Jullie hebben het waarschijnlijk niet gemerkt, maar ik was vorige week naar Rome! Na alle examens wilde ik heel graag op vakantie en met m’n vriend ben ik dus naar Rome geweest. Aangezien ik dat allemaal heel erg leuk vond, wil ik dat hier allemaal delen. We hebben ontzettend veel gezien en gelopen en genoten van het heerlijke weer (terwijl het hier in Nederland alleen maar regende).

hotel

We verbleven in het Royal Palace Luxury Hotel-Piazza Di Spagna. Dat is een hele mond vol. Het hotel was (de naam zegt het al) vlak bij Piazza Di Spagna en dus vlakbij de Spaanse Trappen. Wij vonden dat echt een hele leuke buurt. ’s Avonds was het nog heel gezellig en zaten alle terrasjes vol. Als je van winkelen houdt en geld over hebt is het ook een goede locatie, het is namelijk vlak bij Via Dei Condotti, de meest chique en duurste winkelstraat van Rome. Het hotel beviel goed. De kamer was enorm groot (zo ongeveer het dubbele van m’n kamer thuis). Daarnaast was het inclusief ontbijt en het ontbijt was ook erg lekker. Croissantjes, chocoladebroodjes en normaal brood met het standaard beleg. Er was nog mozzarella met tomaat en basilicum, vers fruit en er waren allemaal soorten vlees voor op je brood. Voor ieder wat wils, dus. Nadelen? Er waren geen grote ramen in onze kamer. Wel hingen er enorme gordijnen, maar toen Maikel eens achter het gordijn keek omdat er zo weinig licht uit kwam, bleek er dat er gewoon een muur achter zat. Wij vonden dit op zich geen probleem, de verlichting was verder goed dus je had er niet zo veel last van. Verder rook de badkamer een beetje naar vlees. We dachten dat misschien de luchtafvoer van het restaurant daarop uit kwam. Nadat we het raampje in de badkamer hadden gesloten, was het gelukkig voor het grootste gedeelte opgelost.

rome_hotel

Het hotel (met restaurant!) van de buitenkant.

rome_kamer

En onze kamer. De kamer was nog ongeveer drie keer groter dan je hier op de foto ziet. Zie je links op de foto dat bruine gordijn? Dat zijn de lange gordijnen die voor de muur hangen.

openbaar vervoer

In het begin twijfelden we of we een Roma Pass zouden nemen. Met een Roma Pass kun je onbeperkt voor drie dagen het openbaar vervoer gebruiken. Daarnaast kun je bij twee bezienswaardigheden gratis naar binnen. Er is dan een aparte rij voor mensen met een Roma Pass, dus je hoeft veel minder lang in de rij te staan. Na de twee gratis bezienswaardigheden kun je nog korting krijgen met je pas. Zo’n Roma Pass kost €36 en in het begin twijfelden we of we het zouden doen. Is niet alles in Rome zo dicht bij elkaar dat je het lopend kunt doen? Ben je niet anders goedkoper uit? Wij hadden het uiteindelijk toch gedaan en waren er zo ontzettend blij mee. Ten eerste valt het vies tegen hoe dicht alles bij elkaar is. Inderdaad, soms duurt het maar 10 minuten om ergens heen te lopen. Bedenk dan wel dat Rome op zeven heuvels gebouwd is en dat je dan dus 10 minuten omhoog moet lopen. Daarnaast is het hartstikke druk, dus stevig doorlopen zit er niet echt in. Hierdoor zal het toch iets langer duren dan je van tevoren denkt. Daarnaast heb je je energie wel voor andere dingen nodig, zoals het beklimmen van de vele trappen in Rome (en de Sint Pieter!). De metro werkt goed en snel. Het is natuurlijk wel druk in de metro, maar dat vond ik niet zo erg. Je staat er niet zo lang en ik had het ervoor over. Daarnaast went de drukte al snel. Met de Roma Pass kun je ook de bus gebruiken. Wij gingen eerst naar Termini, vanaf hier vertrekken heel veel bussen en bij het informatieloket staat een bord met welke bus je voor wat nodig hebt. Al met al vonden we het dus het fijnste dat je met je pas twee bezienswaardigheden gratis in kunt. Doe dus als eerste de duurste dingen, wij deden bijvoorbeeld eerst het Colosseum en het Forum Romanum (dit wordt overigens als één bezienswaardigheid gezien). Daar was ook de langste rij, een rij van minimaal anderhalf uur, waar we zo langs konden lopen. Dat vond ik die €36 al bijna waard. Alles bij elkaar opgeteld vond ik het niet veel geld voor een pas. Zeker dus een aanrader. Wel iets om over na te denken: de Roma Pass werkt alleen in Rome, dus niet in Vaticaanstad.

rome_spagna

Het metrostation Spagna. Vanaf hier vertrokken we elke dag!

bezienswaardigheden

Er is zo veel te zien in Rome, dat het onmogelijk is om alles in een paar dagen te doen. Als je alles wil zien, moet je minstens nog tien keer naar Rome. Binnenkort komen er blogjes online met alles wat we hebben gezien en gedaan!

Eten

Ik houd van Italiaans eten. Ik was ook erg gelukkig dat er echt overal pizza en pasta was te vinden. Voor een paar euro heb je aan de straat een halve pizza en die pizza’s zijn zo ontzettend lekker. Slechte pizza’s kennen ze niet. In Italië hebben ze wel andere gangen bij het avondeten en dat is wel even wennen. Pasta is bijvoorbeeld in Italië een voorgerecht, terwijl wij het hier als hoofdgerecht eten. Een bord pasta was dus (voor ons) lang niet genoeg om vol te zitten. Wij bestelden na de pasta als hoofdgerecht nog samen een pizza. Ik hoor vaak dat het eten in Rome zo goedkoop is. Dat is ook zo, als je alleen aan een voorgerecht (voor ons dus hoofdgerecht) genoeg hebt.

Zoals je merkt heb ik hartstikke veel te vertellen. Ik ben van plan om eerst blogjes te schrijven over wat we allemaal gezien hebben met een enorme lading foto’s en daarna wil ik ook nog m’n outfits in Rome delen.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Kimberley
  04/06/2014 at 4:14 pm

  Wat leuk! Heel mooi ook. Ik wil ook wel! En wat grappig dat er wel gordijnen hingen en geen ramen waren. Haha. Italianen! 😛

 • Reply
  blauwesokken
  04/06/2014 at 7:48 pm

  Superleuk! Ik ben zo’n negen alweer? jaar geleden met de Havo naar Rome geweest en wil graaaaag nog eens terug! Mooie kamer in het hotel hadden jullie 🙂

 • Reply
  Karlijn
  04/06/2014 at 9:44 pm

  Brrrrr nu ik die foto van Spagna zie krijg ik weer flashbacks naar toen we bijna beroofd werden daar in de metro en er een halve vechtpartij op het perron ontstond – echt halve trauma’s aan de metro opgelopen 😛

  • Reply
   Maartje (admin)
   04/06/2014 at 9:51 pm

   Whaaat dat meen je niet! Lijkt me echt eng.

   • Reply
    Karlijn
    06/06/2014 at 11:14 am

    Ja dat was niet zo leuk, het gebeurde ook gelijk in de 5 minuten nadat de leraren ons hadden achtergelaten voor een vrije middag. Maar goed we leven allemaal nog 😉

  Leave a Reply