Persoonlijk

Over groene dingen, chocola en fotografie

Oftewel: mijn favoriete blogs. Ik volg een behoorlijk aantal blogs vind ik zelf (140 blogs om precies te zijn) en ik heb zo mijn favorieten. Mijn favoriete blogs zijn de blogs die ik standaard elke dag bezoek, ondanks dat ik ze ook volg op Bloglovin’ (en Twitter, Facebook en Instagram en ga zo maar door). Het zijn de blogs waar ik uren op kan scrollen, terug naar blogposts van meer dan een jaar geleden die ik al tien keer heb gelezen. Het verveelt niet. Het zijn blogs die ik standaard lees, zelfs als het over onderwerpen gaat die me totaal niet aanstaan. Ik hou van persoonlijke blogs, blogs met ervaringen die dan zo grappig mogelijk neergezet zijn.

Paperboats

paperboats

Nummer één is Paperboats van Aline. Aline studeert fotografie en blogt daar ook over. Ik hou van fotografie en vindt het leuk om daarover te lezen , ik vind het vooral leuk om te lezen hoe het eraan toe gaat op een kunstacademie (daar wilde ik eerst ook heen, maar plannen zijn veranderd. Denk ik). Verder vind ik de foto’s van Aline zo mooi, ik vind het al heel fijn om te scrollen op haar site en alle foto’s te bekijken. Favoriet zijn trouwens de blogjes over chocola, vooral De Nationale Chocoladetest (deel 1 en 2). Als laatste, Aline schrijft zo grappig. Het komt vaak voor dat ik hardop zit te lachen om haar stukjes. Dat zegt genoeg toch?

IKBENIRISNIET

ikbenirisniet

Iris blogt over groene dingen, vegetarisch eten, tweedehands winkels en ga zo maar door. Dit is zo’n blog waarbij de onderwerpen me niet altijd aanspreken, maar waarbij ik toch altijd alle blogjes trouw lees. Ik ben niet echt “groen” en ook niet vegetarisch, maar toch lees ik met veel plezier blogposts over vegaburgers en hippievoer. Het is gewoon zo leuk en grappig geschreven! Iris post trouwens ook vaak recepten die er heerlijk uitzien (shame on me: ik moet ze nog steeds een keer maken).

Sabine Metz

sabinemetz

Sabine Metz volg ik eigenlijk al heel erg lang. Een paar jaar geleden, toen ik nog al m’n tijd verdeed op een forum genaamd Girlscene, had ze daar een topic met haar fotografie. Ik was fan. Daarnaast volgde ik haar nog op Flickr en Twitter geloof ik. Ik sprong een gat in de lucht toen ik doorhad dat ze ook een blog ging beginnen. Sabine’s fotografie vind ik nog steeds prachtig en de blogposts hierover vind ik ook erg leuk om te lezen (of eerder: te bekijken). Daarnaast blogt ze over tattoos, piercings, sport, kleding en ga zo maar door.

Wat zijn jouw favoriete blogs?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Iris
  12/10/2013 at 12:04 pm

  Wow, wat lief! Ik voel me super vereerd 😀 Helemaal omdat je een trouwe lezer bent ook wanneer de onderwerpen je niet zo aanspreken. Dankjewel voor deze leuke vermelding. En de blogs van Sabine en Aline verdienen hier hun plekje echt, ik ben ook fan <3

 • Reply
  Leen Philips
  12/10/2013 at 12:28 pm

  Oh wat leuk! 🙂 Heel erg mooie blogs!

 • Reply
  Aline
  12/10/2013 at 1:14 pm

  Oooooh wat leuk!! Dankjewel Maartje, supertof! Wat zijn je plannen nu trouwens wat betreft studie? Kunstacademie is leuk!

  • Reply
   Maartje (admin)
   12/10/2013 at 2:40 pm

   You’re welcome :-). En ik denk dat ik Nederlands ga studeren en dat creatieve gedoe als hobby houd, zodat er geen druk op ligt.

   • Reply
    Aline
    12/10/2013 at 6:41 pm

    Oh Nederlands lijkt me ook een hele toffe studie inderdaad. Die heeft ook ergens in mijn ‘leuke studies’ lijstje gezweefd maar ik ben toch meer van het doen dan in de collegebanken zitten dus dan past de kunstacademie toch beter bij me.

 • Reply
  Jill
  12/10/2013 at 4:07 pm

  Leuke blogs, bedankt voor het delen 🙂

 • Reply
  anouk
  12/10/2013 at 4:41 pm

  Zijn inderdaad toffe blogs!

 • Reply
  Laura
  12/10/2013 at 5:12 pm

  En precies die blog staan ook op mijn favo-lijstje! Leuk dat je het met ons deelt!

  Liefs,

  Laura

 • Reply
  Mirthe
  13/10/2013 at 2:42 pm

  Haha ik deel je favorieten helemaal, maar dan met nog een heel aantal erbij 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   13/10/2013 at 2:47 pm

   Welke erbij? Tell meh!

 • Reply
  Sabine
  13/10/2013 at 11:52 pm

  Aahw zo lief!! Ik moet ook erg meer bloggen, eehhh. Geef mij eens een schop onder mijn kont?!

 • Reply
  Sas
  23/10/2013 at 9:04 pm

  Ja. super leuke blogs zijn dit <3

 • Leave a Reply