Persoonlijk Recensies

Philips Wake-Up Light: werkt het echt?

Misschien dat je dit scenario herkent: je schrikt ’s ochtends wakker van je wekker, je drukt snel op de snooze knop om nog tien minuten verder te slapen. Je voelt je alsof het midden in de nacht is en je nog minstens een paar uur verder moet slapen. Om dit scenario te voorkomen, kreeg ik van mijn ouders een Philips Wake-Up light, een wekker die je op een natuurlijke manier wakker maakt.

Een Wake-Up light wilde ik eigenlijk al veel langer. In de zomer word ik graag wakker van het natuurlijke licht, soms doe ik ook mijn gordijnen niet helemaal dicht. Dan word ik lekker vroeg en uitgerust wakker. In de winter vind ik dat wat lastiger. Ik sta het liefste vroeg op, maar in de winter gaat dat niet zo makkelijk. Het voelt nog als de nacht en ik kom heel langzaam op gang. Ik hoopte dat de Wake-Up light hier verandering in zou brengen.wakeup2

De wekker bootst een soort zonsopkomst na. De wekker wordt langzaam een beetje oranje/geel om vervolgens steeds feller te worden, tot het moment dat je wekker echt gaat. De reactie die ik de laatste tijd hoorde was: “huh, maar word je dan wel op tijd wakker?” Ja dus, want het begint al voor de tijd dat je je wekker gezet hebt, op de tijd van je wekker is de lamp op de maximale stand. Als je daar niet alleen van wakker wordt, kun je er geluiden bij instellen (rustgevende muziek, vogelgeluiden) of een wekkerradio.

Ik merk dat ik die geluiden zelf helemaal niet nodig heb, ik word standaard een paar minuten voordat mijn wekker zou gaan wakker. Ik merk ook dat ik een stuk rustiger wakker word. Normaal schrok ik echt van mijn wekkerradio en dat is niet het fijnste gevoel om mee wakker te worden. Nu heb ik het gevoel dat ik door het steeds feller wordende licht rustig uit m’n slaap word gehaald. Ik voel me nu zelfs om half 7 uitgeslapen.

De functie die ik ook gebruik, is de functie waarmee je in slaap kunt vallen. In plaats van dat de lamp langzaam aan gaat, gaat het langzaam uit. Dan zet ik hem meestal op een half uur, dan weet ik ook zeker dat ik niet te laat ga slapen. Naast dit is de Wake-Up light ook te gebruiken als gewone lamp of als radio.

Het begin was wel even wennen, ik moest er vooral achterkomen welke instellingen ik fijn vond. Je kunt bijvoorbeeld de felheid van de lamp en het volume van het geluid instellen. Het duurde wel een paar nachtjes totdat ik alles goed had ingesteld, precies zoals ik het wilde.

Al met al ben ik hartstikke blij met mijn wekker en word ik zeker een stuk makkelijker wakker. Een aanrader voor alle mensen die moeite hebben met vroeg opstaan!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Iris
  19/09/2015 at 2:09 pm

  Dit klinkt echt ideaal! Ik heb zelf altijd heel erg moeite met opstaan en word altijd heel verstrooid wakker van de wekkerradio. Ik schrik me dan een ongeluk of ben helemaal gedesoriënteerd. Misschien moet ik toch maar gaan overwegen zo’n lamp/wekker te kopen.

  • Reply
   Maartje (admin)
   20/09/2015 at 9:25 am

   Dat is precies wat ik had!

 • Reply
  Sara
  19/09/2015 at 8:41 pm

  Een vriendin van me vertelde laatst ook al dat dit ontzettend fijn is. Ik ben zelf iemand die vaak vanzelf strandaard wakker wordt voor de wekker, maar als dat niet gebeurt dan schrik ik me ook een ongeluk van dat ding!

 • Reply
  Sanne
  21/09/2015 at 12:02 am

  Ja werkt het echt? Het klinkt wel heel strange, haha

  • Reply
   Maartje (admin)
   21/09/2015 at 8:12 pm

   Ja dus! En als je erover nadenkt is het minder gek dan je misschien eerst zou denken, het is juist een hele natuurlijke manier om wakker te worden :).

  Leave a Reply