Persoonlijk Reizen

Travel wishlist: waar ik heen wil

Afgelopen zomervakantie ben ik niet op vakantie geweest, des te reden meer dat ik dat aankomende vakantie wel wil doen. Hoewel het afgelopen zomer niet echt mogelijk was om weg te gaan, heb ik het wel een beetje gemist. Vandaar dat ik nu al op Pinterest zoek naar vakantiebestemmingen, Airbnb blijf bekijken en fantaseer over alle bestemmingen waar ik heen wil. Vandaag deel ik die bestemmingen!

Scandinavië

Ik houd van Scandinavië. Ik ben er inmiddels twee keer geweest, één keer naar Noorwegen en één keer naar Zweden met Denenmarken (Kopenhagen) als tussenstop. Ik vind de natuur prachtig, ik vind de temperatuur fijn (ik kan niet zo goed tegen enorme hitte) en de sfeer bevalt me altijd goed. Vandaar dat ik graag een keer terug wil. Maikel is er nog nooit geweest, daarom lijkt het me nog leuker om erheen te gaan.  We willen allebei graag naar Kopenhagen. Toen ik in Kopenhagen was, was ik er maar één middag als tussenstop en toen was ook nog eens alles dicht. Ik heb wel lekker gewandeld, veel gezien en het bekende standbeeld van de kleine zeemeermin gezien, maar dat was het ook wel. Daarnaast was ik er met school en dat is toch altijd anders. Verder ben ik in Zweden in Malmö en Lund geweest (wederom met school) en dat vond ik beide heel leuk. Stockholm wil ik nog graag bezoeken, maar dat is wel gelijk een stuk verder weg. Op internet las ik nog dat Helsingborg de moeite waard is. Steden genoeg voor een leuke rondreis, dacht ik zo.

kopenhagen

Kopenhagen (bron)

stockholmStockholm (bron)

Amerika

Iets verder (en iets minder realistisch voor nu, haha) is mijn tweede vakantiebestemming. Dat zullen wel wat meer vakanties worden, want ik wil San Francisco, Los Angeles, Miami, New York en Washington zien. Ik ben nog nooit in Amerika geweest en als ik dan foto’s zie of verhalen hoor van mensen, word ik toch wel erg nieuwsgierig. Ik heb überhaupt nog nooit zo’n verre reis gemaakt (ik ben nog nooit buiten Europa geweest), dus het lijkt me een hele beleving.

LA

Santa Monica pier in Los Angeles (bron)

Engeland

Tot nu toe ben ik in Engeland alleen in Londen geweest, maar ik zou graag ook wat meer steden in Engeland bezoeken. Brighton, Canterbury, Oxford, Bath.. Er is zo veel meer moois dan alleen Londen! Al zou ik een tweede keer Londen ook absoluut geen straf vinden, wat een geweldige stad. Een typisch Engelse sfeer mistte ik daar wel een beetje (het was te toeristisch), de kleinere steden lijken me daarom ook de moeite waard. Misschien weer genoeg steden voor een leuke rondreis, al lijkt het me heel vreemd om aan de linkerkant van de weg te moeten rijden.

brighton

Brighton (bron)

Tot zover de plekken waar ik echt graag heen wil, de één wat realistischer dan de ander. Amerika gaat waarschijnlijk nog even duren, maar ik hoop echt dat ik daar over een tijdje heen kan. Scandinavië en Engeland gaan hopelijk iets eerder lukken, ik hoop zelfs dat Scandinavië het aankomende vakantie gaat worden. Als jullie nog tips hebben, hoor ik het graag!

Waar zou jij nog echt een keer heen willen?

Foto bovenaan door Michael Hirsch

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Roshelle
  01/10/2015 at 4:26 pm

  Amerikaaaaa! Ik ben al in Miami geweest, supertof!

  • Reply
   Maartje (admin)
   02/10/2015 at 2:14 pm

   Door jouw foto’s wil ik daar heen!

 • Reply
  Karlijn
  01/10/2015 at 7:22 pm

  Amerika wil ik ook nog wel eens heen, maar Engeland lijkt me ook prachtig. Verder dan London ben ik niet geweest en ondanks dat ik die stad ook wel geweldig vond, lijkt me de rest ook een mooi land 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   02/10/2015 at 2:16 pm

   Precies dit ja!

 • Reply
  Suzanne
  02/10/2015 at 11:24 am

  San Francisco is echt een aanrader! Daar ben ik vorig jaar geweest, en vond ik echt waanzinnig 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   02/10/2015 at 2:16 pm

   Ahhh, nu wil ik nog liever.

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  03/10/2015 at 12:13 pm

  Goede travel wishlist! Alleen al door de foto’s wil ik ook naar die plekken, haha!

 • Reply
  Marcella
  09/10/2015 at 9:54 pm

  Amerika is sowieso een aanrader! Ik reisde in een maand van Seattle naar San Fransisco via gave natuurparken als Yellowstone, Bryce Canyon en Arches National Park. Echt te gek, het veelzijdige landschap. En wat zagen we veel gave dieren! <3 Benieuwd naar mijn avonturen? [reclame verwijderd]

 • Leave a Reply