Reizen

Een barokfestival in Lerma

Het eerste stadje dat we bezochten was Lerma. Of nouja, stadje, het was meer een dorpje. Het centrum van Lerma is het oude paleis, waar nu de parador (hotel) zit met daarvoor een enorm plein. Wij hebben ook overnacht in de parador, dat vond ik erg gaaf. Als je binnen komt heb je een enorme ruimte waar je rustig kunt zitten en wat kunt drinken.

lerma_hotel

Het hotel met het plein daarvoor.

lerma_hotel2

Hier kom je dus binnen. Gaaf hè.

Het dorpje stelt zelf niet heel veel voor. Het is leuk om even doorheen te wandelen, er is op een plek mooi uitzicht en er is een kerk. De kerk ben ik zelf niet in geweest (er was toen siësta en ik had geen zin om later terug te komen).

lerma_huis

Toevallig waren wij in Lerma tijdens het Barokfestival, Op het plein voor de parador stond een podium en hier liet iedereen z’n kunsten zien. Ik vond het een soort stadsfeest, maar dan in de middeleeuwen. Er waren kinderen die aan het jongleren waren, een drumband met een hysterische vrouw met een fluitje, enorme (enge) poppen en ga zo maar door. Verder was er nog een marktje met allemaal spullen met het thema barok. Je kon roofvogels bekijken, zwaarden en schilden kopen en bijvoorbeeld allemaal soorten eten kopen.

Het Barokfestival duurde drie dagen, wij waren er twee van de drie dagen. Ik had verwacht dat er de tweede dag allemaal nieuwe dingen te zien zouden zijn, maar alles was precies hetzelfde! Alle optredens op het podium waren ook exact hetzelfde.

lerma_feest

Enge grote poppen. Er zaten mensen in en ze liepen heen en weer.

lerma_feest2

Nog meer enge poppen.

lerma_feest3

Het eten in Lerma was iets lastiger. Ten eerste moest ik er heel erg aan wennen dat alles zo laat open was. Om zes uur ’s avonds eten gaat niet lukken, de restaurants gaan pas om 8 uur open. We kozen de eerste avond om Italiaans te gaan eten. Geen goed idee, het eten was niet bepaald lekker. Ik had het idee dat ze in dat kleine dorpje nog nooit zes mensen tegelijk aan een tafel hadden gehad. De tweede avond gingen we bij een vleesrestaurant eten, een stuk betere keuze. Hier kwam ik er wel achter dat ze in Spanje vlees graag met enorme stukken vet eten en het liefst alle botten er nog aan. Ik schrok me eerst kapot toen ik m’n bord kreeg! Na wat ontleden was het vlees gelukkig heel erg lekker.

Lerma is dus niet heel groot en er is niet heel veel te doen, maar voor een paar dagen zoals wij gedaan hebben was het erg leuk om even te zien. Zeker met het Barokfestival hebben wij ons wel vermaakt in Lerma!

 

 

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    mama van Vesper
    19/08/2014 at 6:08 pm

    leuk hoor! Mooie foto’s!

  • Leave a Reply