Reizen

Het Guggenheim en een hond van bloemen in Bilbao

Voor mijn gevoel is Bilbao niet een van de eerste steden waar mensen aan denken bij bijvoorbeeld een citytrip. Desalniettemin vond ik Bilbao een geweldige stad om te bezoeken en zeker citytrip waardig!

Het is niet een enorme stad, maar zeker groot genoeg om een paar dagen rond te lopen. Een stuk groter dan onze vorige bestemming Lerma! Bilbao is het industriële en economische centrum van Baskenland. Alles is lopend goed te bereiken, het openbaar vervoer is eigenlijk overbodig. Bilbao ligt aan een rivier, over deze rivier gaan allemaal verschillende mooie bruggen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden, het Guggenheim Museum, heeft ook een prachtige plaats aan het water. Naast het nieuwe gedeelte aan het water, is er ook nog een oud gedeelte. Hoewel dit niet zo groot is, is het wel erg gezellig om even doorheen te lopen en iets te drinken.

We verbleven in Hotel Conde Duque Bilbao, een erg goed hotel. We hadden een grote kamer met balkon. Het balkon vond ik vooral echt heerlijk. ’s Avonds na een hele dag lopen op het balkon zitten met een boek is toch wel fijn. Het hotel lag ook aan het water en vanaf het hotel kun je alles makkelijk bereiken.

Wat me gelijk opviel in Bilbao, was dat alles zo schoon was. Er lag geen afval op straat en ’s ochtends werden alle straten schoon gespoten. Dat zie je toch niet zo vaak!

bilbao_11

Winkelen hebben we ook gedaan, maar we hebben niet heel veel gekocht. Ik heb wel m’n slag geslagen bij El Corte Inglés, een enorm warenhuis met vestigingen in zo ongeveer heel Spanje. Voor de make-up liefhebbers: er zit een Kiko. Daar wilde ik ook wel wat kopen alleen er was zo veel uitverkoop dat eigenlijk alles smerig was. Helaas.

Guggenheim

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Guggenheim Museum, één van de belangrijkste musea voor moderne kunst. Hoewel ik niet echt van moderne kunst houd, moest ik natuurlijk naar binnen. Het gebouw is al erg bijzonder. De aparte vormen die het museum van de buitenkant heeft, heeft het ook aan de binnenkant. Helaas mocht je hier geen foto’s maken, desalniettemin kan ik vertellen dat het erg bijzonder, maar ook erg misselijkmakend was. De kunst in het museum zelf sprak me niet heel erg aan, maar dat had ik ook wel verwacht. Er was één zaal die ik wel erg bijzonder vond, hier was The Visitors van Ragnar Kjartansson te zien. Je kwam binnen in een ruimte met allemaal verschillende schermen met daarop zingende mensen. Er waren mensen in een slaapkamer aan het zingen met gitaar, er zaten mensen buiten op een veranda te zingen en ga zo maar door. Uiteindelijk zat er een soort verhaal in. De personages liepen over naar andere schermen en kwamen uiteindelijk allemaal bij elkaar. Ik vond dit indrukwekkend om te zien en het gezang erbij was ook mooi. Het Guggenheim is dus zeker de moeite waard, ook als je niet van moderne kunst houdt. Het gebouw zelf is al zo mooi en eigenlijk is het Guggenheim iets waar je geweest moet zijn als je de stad hebt bezocht!

Naast het Guggenheim is er nog een ander museum in Bilbao, namelijk Museo de Bellas Artes. Wij hebben dit niet bezocht, we wilden alleen het Guggenheim in. Als je echter erg van (moderne) kunst houdt, kun je daar ook nog heen.

bilbao_6 bilbao_7bilbao_5

bilbao_4

Kunstwerk vlak voor het Guggenheim.

De Puppy van Bilbao

Vlak bij het Guggenheim staat een enorm kunstwerk, namelijk een hond gemaakt van levende bloemen. De bloemen worden soms vervangen, de hond heeft ook soms andere kleuren. Ik vond dit zelf een mooi, opvallend en fotogeniek kunstwerk! Zeker de moeite waard om te bezoeken, maar als je naar het Guggenheim gaat kun je er eigenlijk niet omheen.

bilbao_2bilbao_3

Historisch centrum

Zoals ik al eerder zei heeft Bilbao een mooi historisch centrum oftewel “Casco Viejo”. Vlak voordat je dit centrum in gaat is er nog een leuk parkje waar je lekker kunt zitten en ijsjes kunt eten. Dat hebben wij dan ook zeker gedaan! In het midden van deze historische kern is er nog een kerk, Catedral de Santiago. We hebben ook een dag goed gegeten in het oude gedeelte, bij een restaurant genaamd Kasko.

bilbao_8bilbao_9bilbao_10

Stadion van Athletic Bilbao: San Mamés

Als je van voetbal houdt, is het leuk om het stadion van Athletic Bilbao te bekijken. Ze waren op het moment wat wij er waren, nog bezig om het nieuwe stadion te bouwen. We hebben er even rond gekeken en m’n vriend kocht in de fanshop nog een sjaal.

Zoals je merkt is er genoeg te doen in Bilbao en ik vind het dan ook erg leuk dat ik deze stad bezocht heb. Zeker een aanrader als je een paar dagen weg wil!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Laura
  22/08/2014 at 11:30 am

  Wauw, ziet er prachtig uit! Die hond is tof 🙂

 • Reply
  Floor
  22/08/2014 at 11:44 am

  Dit doet me denken aan mijn uitwisseling naar Baskenland in de vierde klas, toen gingen we ook naar Bilbao! Leuke foto’s heb je gemaakt 🙂

 • Reply
  Kimberley
  22/08/2014 at 1:57 pm

  Wat ziet het er mooi uit! En inderdaad heel schoon.
  Valt gewoon op de foto’s al op dat het er zo schoon is!

 • Reply
  Suzanne
  23/08/2014 at 9:50 am

  Ah, mooie foto’s heb je gemaakt zeg! Liefs, Suzanne.

 • Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  25/08/2014 at 12:17 pm

  Leuk! Ik ben heel benieuwd naar dat deel van Spanje.

 • Reply
  mama van Vesper
  26/08/2014 at 8:14 pm

  erg mooie foto’s!

 • Leave a Reply