Reizen

León en Tordesillas

Alweer deel drie in m’n Spanje reeks. Dit keer over León en Tordesillas: een heel gezellig stadje en een behoorlijk klein en stil dorpje.

León

Na Bilbao reden we door naar León. León is een hele gezellige en mooie stad. Een grote bezienswaardigheid is de parador (hotel) waar wij zaten! Het hotel was eerst een klooster met een kerk er aan vast. Het is enorm en erg mooi. In het hotel zit ook een klein museum en via het hotel kun je zo de kerk in wandelen. Je kunt al een halve dag uittrekken om het hotel te bekijken, dat is dus al een bezienswaardigheid op zich.

leon1

Dit was dus het hotel. Het hotel was zo groot dat ik het niet eens helemaal op de foto kreeg.

leon3

Dit was ook in het hotel. In het midden zat een soort tuintje en daar kon je hier vanaf boven in kijken.

De kamers waren weer erg ruim en mooi. Weer hadden we een balkonnetje! Alleen dit was wel een heel speciaal balkonnetje. Als de deur namelijk dicht viel, kreeg je hem van buiten niet meer open. Dus wie zaten er vast op het balkon? Juist. We moesten gered worden door het personeel van het hotel, die het wel grappig vonden. Maar goed, een mooi balkon in Spanje is nou niet een hele verkeerde plek om vast te zitten.

Naast de parador is er nog een mooie kathedraal in León, hier zijn we ook in geweest. Je loopt via allemaal drukke en gezellige winkelstraatjes op deze kathedraal af. Het deed mij erg denken aan de dom in Keulen, alleen dan een paar maten kleiner. In de gezellige straatjes hebben we nog heerlijk op het terras gezeten en ’s avonds gegeten.

leon4

Tordesillas

tordesillas1

Na León gingen we door naar Tordesillas! Dit was onze laatste stop voor Madrid. Tordesillas is een erg klein en traditioneel dorpje. De siësta’s zijn heilig en de restaurants gaan standaard om 8 (en soms wel 9) uur open. Het eten was ook weer typisch Spaans in Tordesillas, restaurants met eten voor toeristen kennen ze hier niet. Vlees met enorme vetranden en stukken bot. De tweede dag hadden we daar niet zo’n zin in en besloten we bij een soort snackbar/pizzeria te eten en dat was echt verrassend goed.

In Tordesillas zaten we wederom in een parador, dit keer met zwembad! Aangezien er in Tordesillas niet heel veel te zien en te beleven was, hebben we daar goed gebruik van gemaakt. Er was in het dorpje een klooster, maar daar zijn we niet in geweest. Het was namelijk alleen te bezichtigen met een gids en DE Engelse gids was in het hoogseizoen op vakantie. We hadden dus de keuze uit een Spaanse of een Franse gids. Spaans spreek ik helemaal niet en in het Frans is m’n woordenschat op het gebied van kloosters ook niet zo groot, dat leek ons dus niet zo’n goed idee. We hebben rondgelopen, foto’s gemaakt en op terrasjes gezeten. Heerlijk toch?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    mama van Vesper
    25/08/2014 at 10:28 am

    prachtig!

  • Leave a Reply