Lifestyle Reizen

Sjaal kopen, Dom beklimmen & Hamburgers eten in Bremen

Gisteren was dag twee van onze vakantie en dag twee in Bremen! Lees verder om te zien en te lezen wat wij gedaan hebben.

Werder Bremen

Dinsdag begonnen we de dag met een relatief langere wandeling naar het stadion van Bremen. Maikel heeft een verzameling sjaals van voetbalclubs en wilde die verzameling bijvullen met een sjaal van Werder Bremen. Het stadion was een beetje vreemd, maar dat kwam waarschijnlijk ook doordat we eerst bij de achterkant kwamen aanlopen en ze zowat alles aan het verbouwen waren. Na een tijdje hadden we de fanshop gevonden met een zeer vriendelijke vrouw (niet dus) en de sjaal gekocht! Overigens verbaas ik me er altijd over hoe veel producten ze kunnen verzinnen. Voetbalshirts met de Stadsmuzikanten, volledige prentenboeken over de voetbalclub, kookwekkers met het logo..

bremen2_2

 

Schnoor

Het stadion van Bremen ligt aan het water en aan datzelfde water ligt de oude stad van Bremen. Op de terugweg van het stadion liepen we dus door de oude stad van Bremen terug. Wat ik zo leuk vind aan Bremen, is dat je één zijstraatje in kunt lopen en opeens in een compleet andere wereld bent. Bij het oude gedeelte van de stad (Schnoor) was dit ook het geval. De brede straten en maakten plaats voor kleine kronkelige straatjes en de moderne statige gebouwen voor kleine huizen. In dit oude gedeelte zitten voor de rest kunstgalerieën, restaurantjes en uiteraard barretjes om bier te drinken.

bremen2_5
St. Petri Dom
Na de Schnoor zijn we nog teruggelopen naar de Marktplatz om daar nog in de St. Petri Dom te gaan. Daar kwamen we erachter dat je voor twee euro naar boven kunt, voor prachtig uitzicht. Dat besloten we te doen en dus klommen we heel wat treden naar boven op een veel te smalle trap. Ik kreeg zowel last van claustrofobie en hoogtevrees, dus dat was hartstikke leuk. Bovenaan had je mooi uitzicht, wat niet te fotograferen was door de verschillende lagen gaas die ervoor hingen.

bremen2_1 bremen2_4

’s Avonds hebben we na heerlijk eten bij een burgertent, nog wat rondgelopen door de stad. Er waren nu eindelijk iets minder toeristen bij het standbeeld van de Bremer Stadsmuzikanten, dus besloten we dat we ook zo’n cliché foto wilden.bremen2_6 bremen2_7

bremen2_8 bremen2_10 bremen2_9
bremen2_3

bremen3_4

bremen2_11

Al met al dus weer een geslaagde dag! Vandaag laten we Bremen voor wat het is en rijden we door naar Malmö. Stay tuned voor meer blogposts!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply