Lifestyle Sport

Sportupdate & nieuwe sportoutfit

De laatste keer dat ik over mijn sporten schreef, was alweer een tijdje geleden. De reden? Eigenlijk sportte ik veel minder dan ik wilde en ging dat niet zo lekker. Ik had geen zin in een hele negatieve blogpost, dus besloot ik pas een blogpost te schrijven als ik m’n routine weer gevonden had. Gelukkig is dat nu het geval!

Afgelopen zomer sportte ik zo’n vier keer per week. Dat vond ik zo fijn! Ik merkte gelijk dat ik meer energie had, minder snel moe was en mijn conditie verbeterde snel. Afgelopen maanden ging dat opeens naar maar 1 keer sporten per week. Ik heb een fijne sportschool bij mijn ouders, maar daar ben ik alleen in het weekend en sport ik dus maar 1x per week. Daarnaast heb ik een abonnement op een sportschool in Amsterdam, maar ik vind die sportschool vreselijk. Er was geen begeleiding, het was vaak te druk, ik werd als vrouw geacht om alleen op cardioapparaten te zitten of een lesje Zumba te volgen: totaal niet wat ik wil. Als ik gewichten pakte, werd ik gek aangekeken. Ik trok me daar niet zo veel van aan, maar ik merkte dat ik sporten op deze manier niet echt leuk vond en daarom ook veel minder ging. Helaas kan ik dit abonnement op deze sportschool niet opzeggen: de sportschool hoort bij het complex waar ik woon, waardoor ik automatisch sta ingeschreven en geld betaal voor een abonnement. Het bedrag zit bij mijn huur en je kunt het dus niet opzeggen. Ik wilde wel een andere sportschool voor doordeweeks, maar dan zou ik drie abonnementen bij sportscholen hebben, dat vond ik toch echt te gek worden.

Ik probeerde op een andere manier te sporten. Ik probeerde thuis te sporten, met eigen gewichtjes en schema’s van bijvoorbeeld Kayla Itsines. Leuk, maar ik bleef de sportschool, de materialen, de begeleiding en de groepslessen missen. Ik besloot toch maar een derde sportschool te zoeken. Dat was ook nog een heel gedoe. Ik heb meerdere sportscholen geprobeerd, maar vaak was het het net niet. Bij de ene sportschool moest je je meer dan een week van tevoren inschrijven voor een groepsles, bij de andere sportschool hadden ze amper begeleiders. Bij de ene sportschool hadden ze geen groepslessen, maar bij de andere sportschool kon je juist alleen maar groepslessen volgen. Gelukkig heb ik inmiddels een hele leuke sportschool gevonden met aardige mensen, mooie apparaten, fijne groepslessen en een leuke sfeer.

sportkleding1

Hierdoor heb ik de motivatie gelukkig weer goed te pakken! Ik merk gelijk weer dat ik me energieker voel. Afgelopen maanden was ik snel moe en lag ik gemakkelijk om tien uur te slapen. Ik relateerde dat niet zo snel aan het gebrek aan sport, maar nu ik weer sport merk ik gelijk dat dat ook beter gaat.

Wat ook helpt voor de motivatie, is dat ik op otto.nl een hele mooie nieuwe sportoutfit zag. Normaal draag ik tijdens het sporten een korte broek, maar ik wilde ook graag een keer een legging uitproberen. Zo veel mensen dragen dat, dat ik toch wel nieuwsgierig werd en er ook een wilde. Ik koos voor een mooie grijze met wat roze details. De broek zit echt heerlijk. De stof is zo zacht en comfortabel, ik snap wel dat mensen hier vaak in lopen! Het voordeel met sporten is dat de broek nooit in de weg zit. Ik heb daarbij een shirt van Puma. Het shirt is wat wijder, maar dat vind ik juist leuk staan bij de strakke broek. De zijkanten en rug zijn best open, daarom denk ik dat dit een heel fijn shirt gaat worden om in de zomer in te sporten!

Het shirt kun je hier op de site van Otto vinden en de legging hier. Als je de kleding trouwens herkent, dat kan, want ze stonden in mijn wishlist in een andere blogpost!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna
  15/06/2016 at 10:07 am

  Leuke outfit! En wow, vier keer per week! Knap zeg :). Wat mooi en fijn dat je de motivatie weer zo te pakken hebt. Lekker van genieten!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  15/06/2016 at 4:58 pm

  Hele toffe outfit girl! staat je goed

 • Leave a Reply