Bakken Eten Lifestyle

Tartelettes met aardbei en room

Een knapperige bodem gecombineerd met heerlijke room en vers fruit. Blijer kun je mij denk ik niet maken! Na mijn tentamenweek besloot ik de tijd te nemen en wat nieuwe recepten uit te proberen. Hieruit kwamen deze tartelettes met aardbeiden en room!

Volgende week is mijn moeder jarig en ze vroeg mij of ik iets kon maken. Ik had niet zo’n zin om weer aan te komen met een standaard appeltaart en kwarktaart, hoe lekker dat ook is. Deze kleine taartjes vond ik daarom erg leuk om te maken. Het handige is dat je allemaal verschillende smaken kunt maken. Je kunt de bakjes blind bakken en daarna vullen met verschillende vullingen. Ik had ook nog tartelettes met lemon curd gemaakt. Die waren ook heerlijk, maar helaas had ik ze niet goed uit de vormpjes gekregen, waardoor ik ze niet goed genoeg vond om op de foto te zetten.

Gelukkig had ik dus de tijd genomen om de recepten uit te proberen, nu weet ik hoe ik deze foutjes voor mijn moeders verjaardag kan oplossen! Ik kwam erachter dat ik mijn taartjes met lemon curd niet uit de vorm kreeg, omdat ze nog niet helemaal gaar waren. Daarnaast kwam ik erachter dat het een veel beter idee was om de tartelettes pas te vullen als je ze wilde eten: als je ze laat staan met de vulling erin, wordt de bodem zacht. Dat is geen ramp, maar vlak van tevoren vullen vond ik net iets lekkerder. Dat ga ik volgende week dus anders doen!

Het recept van deze aardbeien met room tartelettes kun je hier vinden. Wellicht dat ik de lemon curd tartelettes nog op mijn blog zet, als ik het recept heb veranderd en het nog een keer heb uitgeprobeerd!

tartelette2

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Rowan
    04/06/2016 at 4:32 pm

    Ziet er heerlijk en mooi uit!

  • Leave a Reply