Lifestyle Reizen

Ons bezoek aan Tivoli

Gisteren was het alweer onze laatste dag in Kopenhagen. We gingen naar Tivoli, dit is een pretpark dat midden in het centrum van de stad ligt.

Ontbijten op straat

Zoals jullie hier konden lezen, voelden Maikel en ik allebei ons allebei niet zo lekker na het eten van gisteren. We hebben dus eerst uitgeslapen en vervolgens gingen wij op zoek naar een luchtig ontbijtje. Wat kun je dan beter eten dan op straat klaargemaakte crêpes met Nutella en banaan? Precies, het kan niet beter. De crêpe was heerlijk en echt een goed begin van de dag.

kopenhagen4_3

Tivoli

’s Middags zijn we dus naar Tivoli geweest. Dit pretpark staat midden in de stad en is in 1843(!) geopend. In dit pretpark staat de oudste nog rijdende houten achtbaan ter wereld. Dit moesten we natuurlijk gelijk uitproberen toen we binnen kwamen. In vergelijking met achtbanen van tegenwoordig, duurde deze rit erg lang. Wat ook nog opvallend was: er rijdt een man van het park mee. Hij zit tussen twee wagonnetjes in op een soort van bureaustoel en zorgt ervoor dat de achtbaan de juiste snelheid houdt.

Nadat we nog een andere achtbaan hadden geprobeerd, kwamen we toch wel bij de beste attractie: de achtbaan De Dæmonen. Deze achtbaan heeft één looping, maar in totaal ga je drie keer over de kop. Het is echt een leuke achtbaan, maar de eerste keer dat we erin gingen begon het op het moment dat we moesten vertrekken keihard te regenen. Nadat de medewerkers even hadden overlegd, besloten ze toch maar dat we gewoon konden vertrekken. Het gevolg was dat je in 30 seconden totaal doorweekt en met je haar vol klitten weer uitstapt. Mijn haar zat vastgeplakt op m’n hoofd en op de beugel van het stoeltje. Gelukkig was deze bui kort en konden we daarna opdrogen toen we door de rest van het park liepen.

kopenhagen4_2

De volgende attractie waar we in gingen was de Fatamorgana. Het leek een leuke attractie waar je goed van het uitzicht kon genieten. Ik was alleen even vergeten dat ik hoogtevrees had en Maikel werd hartstikke misselijk, omdat alles toch meer ging draaien dan we van tevoren hadden gedacht. Niet zo’n goede keuze dus: bovenin hadden we allebei spijt.

Allebei misselijk besloten we naar het reuzenrad te gaan. Eigenlijk wilden we nog een keer in die leuke achtbaan, maar dat leek ons met misselijkheid geen goed idee. Achteraf was vooral het reuzenrad een heel slecht idee: dit reuzenrad ging hartstikke snel! Rustig zitten en genieten van het uitzicht was er niet bij: je ging hartstikke snel een paar rondjes en je stond weer buiten. Ik wist niet dat je misselijk kon worden van een reuzenrad, maar die ervaring zijn we ook weer rijker.

kopenhagen4_1

Voor de rest hebben we niet veel attracties gedaan. We zijn nog een keer in die achtbaan gegaan (nadat we even waren bijgekomen in een café), helaas begon het wederom tijdens onze rit te regenen. Daarna hebben we nog wat rondgelopen en wat gegeten bij Wagamama. Dat is overigens erg aan te raden, we hebben heerlijk gegeten.

Het gaat echt super snel: dit was alweer onze laatste dag in Kopenhagen. Dat betekent dus dat we nog maar twee dagen (!!!) te gaan hebben. Vandaag gaan we naar Hamburg als tussenstop, wat ongeveer 6 uur rijden is. Ik wil er nog niet aan denken, maar daarna zit onze vakantie er alweer bijna op!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply