Uncategorized

Top Ten Books I’ve Read So Far In 2013

 

Top Ten Tuesday is een wekelijks artikel en komt van The Broke and the Bookish.

In 2013 heb ik nu 13 boeken gelezen en daarmee loop ik iets (om precies te zijn: één boek) achter op mijn schema. Niet gek zo tijdens die tentamens en ik weet zeker dat ik m’n doel van 30 boeken lezen in 2013 wel ga halen. Als je mijn Reading Challenge wil zien, klik dan hier. Ik kan helaas m’n Goodreads profiel nog niet openbaar maken omdat ik nog geen 18 ben, maar dan moet je me maar als vriend toevoegen.

1. IVArjen Lubach

IV van Arjen Lubach is zonder twijfel één van de spannendste thrillers die ik ooit gelezen heb. Ik vond het boek vernieuwend, interessant en spannend.
> mijn recensie

2. InsurgentVeronica Roth

Het tweede boek dat ik gelezen heb en ik vijf sterren heb gegeven is Insurgent van Veronica Roth. Een boek dat snel wegleest en (ook) heel erg spannend is.
> mijn recensie

3. McFly – Unsaid Things… Our StoryMcFly

Dit boek vond ik erg goed omdat ik fan ben van McFly, niet zo’n enorme fan als vroeger maar ik vind het nog steeds leuke muziek en grappige jongens. In dit boek lees je hoe de band bij elkaar gekomen is, hoe ze beroemd zijn geworden en hoe de bandleden buiten de band om zijn. Ik vond het interessant om dit allemaal te weten te komen. Verder is het ook een prachtig vormgegeven boek en zitten er mooie foto’s tussen.

4. DivergentVeronica Roth

Divergent vond net zoals Insurgent een geweldig spannend boek. Ik vond Insurgent iets beter omdat daar de personen meer diepgang hebben. Verder begon het boek langzaam omdat je eerst veel informatie moest hebben om het verhaal verder te begrijpen. Toen het verhaal eenmaal op gang was, werd het ontzettend spannend.
> mijn recensie

5. Just My TypeSimon Garfield

Hoewel dit boek een informatief boek is (en daardoor geen pageturner), vond ik het een goed boek. Ik vond het interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van lettertypes en de informatie was op een grappige manier verteld. Aanrader!
> mijn recensie

6. Let it SnowJohn Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle

Als je straks in de winter een goed boek zoekt, lees dit boek dan. Van dit boek kreeg ik zo’n gezellig kerstgevoel. De drie schrijvers schrijven elk een verschillend verhaal en de verhalen sluiten op het eind op elkaar aan.

7. Het DinerHerman Koch

Dit boek heb ik net twee dagen uit. Ik vond het een goed boek, ik houd van de schrijfstijl van Herman Koch. Wat ik wel jammer vind is dat ik de hoofdpersonen in de boeken van Herman Koch vaak erg vervelend vind. Gelukkig verpest dat het boek niet voor mij. Dit boek zou ik aan iedereen aanraden.

8. Oscar et la dame roseÉric-Emmanuel Schmitt

Als de drie laatste boeken heb ik boeken die ik voor school heb gelezen. Oscar et la dame rose heb ik voor het vak Frans gelezen. Het boekje bestaat uit brieven van Oscar (een ernstig ziek jongetje) aan God. Het is een prachtig en ontroerend verhaal. Verder is het een heel dun boekje en is het Frans relatief makkelijk. Als je dus nog een boekje voor het vak Frans zoekt, dit boekje is goed te doen.

9. PygmalionBernard Shaw

Voor Engels moest ik een play lezen, deze play kocht ik omdat het de goedkoopste was en ik de titel wel grappig vond. Ik had er niet echt goed over gedacht (ik moest gewoon snel zo’n play lezen), maar het beviel toch erg goed. Ik vond de play goed te begrijpen en interessant.

10. De filosoof en de wolfMark Rowlands 

En als laatste een boek dat ik voor filosofie heb gelezen. Het boek is deels autobiografisch en Rowlands illustreert zijn filosofische gedachten ook met anekdotes uit zijn leven. De filosofische stukken zijn wat lastiger en moest ik wat vaker lezen, maar vergeleken met andere boeken geschreven door filosofen valt het heel erg mee. Het boek is met veel humor geschreven wat het een stuk leuker en makkelijker maakt.

Welke boeken heb jij dit jaar al gelezen?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

1 Comment

  • Reply
    Lin
    25/06/2013 at 6:22 pm

    Ben benieuwd naar het diner!

  • Leave a Reply