Lifestyle Sport

Waarom ik weer een longboard wil

Zo’n vier jaar geleden kocht ik voor het eerst een longboard. Op de middelbare school hadden we een uitwisseling, waardoor ik naar Zweden ging. Het meisje dat ik daar ontmoette had een longboard en ik vond dat zo leuk. Ik had het daar al een beetje geprobeerd en ik zag het gelijk al zitten. Eenmaal thuis kocht ik er ook een, maar dat ging helaas iets minder goed dan ik dacht en ik verkocht hem weer. Toch begint het weer te kriebelen en ik zou zo graag weer een longboard kopen.

Het lastige aan een longboard kopen, vind ik dat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn. Je hebt allemaal verschillende decks, trucks, wieltjes en dergelijke. Ik kan me voorstellen dat dit heerlijk is als je goed bent in longboarden. Je kunt dan natuurlijk precies het longboard samenstellen dat jij wil. Als je nog nooit een longboard hebt gehad, is het zo lastig om te beslissen wat goed is en wat het juiste longboard voor jou is. Dat is achteraf denk ik ook bij mij het geval geweest: ik had totaal niet het goede longboard voor wat ik wilde. Ik wilde cruisen, dus van A naar B. Soms zou ik wel een tocht willen rijden, maar niet enorm lange afstanden. Mijn longboard was zo stabiel, dat bochtjes maken lastig was. De wieltjes waren zo hard, dat ik elk takje voelde. Dat was uiteindelijk ook de reden dat ik hem verkocht: het lukte maar niet. Ik had het gevoel dat ik nooit goed zou kunnen sturen en rijden op mijn board en erg comfortabel was het eigenlijk ook niet.

longboard

Nu denk ik dat dit gevoel over longboarden in het algemeen, meer te maken had met het board dat ik had. Er zijn zo veel soorten longboards, dat er echt wel een variant bij moet zitten die bij mij past. Ik moet nog even sparen, maar als ik een longboard ga kopen, ga ik het deze keer echt goed doen. Een vriendin van mij kocht haar longboard bij Sickboards in Den Haag. Als ik eenmaal een longboard ga kopen, ga ik denk ik ook daarheen. Dan kan ik tenminste advies vragen aan iemand die er echt verstand van heeft en verschillende boards uitproberen, zodat ik er deze keer tenminste echt van kan genieten.

longboard

(bron foto)

In Nederland is het denk ik wel wat lastiger om mooie routes op je longboard te rijden. Ik woon bijvoorbeeld in een gebied waar vooral geen asfalt is en waar vooral wel veel trambanen zijn. Toch moet het mogelijk zijn om een paar leuke routes te verzinnen, desnoods in andere steden. Het lijkt me een geweldige vorm van cardio: in plaats van een (half)uur hardlopen, mijn longboard pakken en er even uit.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna
  11/03/2016 at 10:41 pm

  Cool dat je weer een nieuwe zou willen! Ik vind longboards er altijd zo tof uitzien, maar ik zou denk ik te bang zijn dat ik het na een paar weken wel weer gezien heb. Of dat het inderdaad niet lukt. Lastig om zoveel keuze te hebben wat betreft onderdelen. Maar na goed research doen is het dan vast mogelijk om een fijn board samen te stellen :).

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  12/03/2016 at 9:04 am

  Oh, ik vind longboards zo gaaf! Het is echt zo’n vrijheid uiting: of zo ziet het er in ieder geval uit voor mij!

 • Leave a Reply