Lifestyle Reizen

Een week in Napels ??

Afgelopen week waren wij in Napels! Een prachtige stad, waar ik wel even een dag nodig had om te wennen.

Mijn eerste indruk van Napels was chaos. Met de bus gingen we vanaf het vliegveld naar het centraal station. Met de bus vlogen we over de wegen, stoplichten leken weinig te betekenen en elke auto en scooter probeerde zich ertussen te proppen. Bij het raam zag ik dat het soms echt weinig scheelde en we rakelings langs alle scootertjes reden.

Toen we later vanaf het metrostation met onze koffers liepen (in onze lange broeken terwijl het 30 graden was), was ik ook overweldigd door alle chaos. Auto’s en scooters toeteren niet om gevaar aan te geven, maar om aan te geven dat ze eraan komen. Bij een stoplicht gaat echt niemand voor je wachten, je loopt maar gewoon door terwijl scooters en auto’s voor en achter je langs cirkelen. De hele stad zit onder de graffiti en toen we ’s avonds door de stad liepen, zag ik een insect dat ik nog nooit gezien had. Bleek dus gewoon een kakkerlak te zijn.

Nadat ik na een dag gewend was en immuun was geworden voor al het getoeter, vond ik het een fantastische stad. Het valt erg mee hoe toeristisch het is, waardoor je niet met een kudde Nederlanders voor dezelfde bezienswaardigheid staat. Een local die we spraken, legde het het beste uit: Napels is nog echt cultuur. De rest van de Amalfikust en eilanden zoals Capri, noemde hij ‘het Zwitserland van Italië’. Het is er duur, er zijn veel toeristen en de echte cultuur is daar niet meer. Daarvoor moet je in Napels zijn. Het is een rauwe stad, waar je goed kunt zien dat er heel wat problemen (geweest) zijn.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Janna
    11/08/2017 at 1:11 pm

    Haha ik snap exact wat je bedoelt. Toen ik in Napels was, dacht ik eerst ook: eh, chaotisch? Maar ik vond het een geweldige stad, vanwaar het ook nog eens heel makkelijk is om de omgeving te ontdekken (Pompeii, de eilanden etc.). Rauw is inderdaad het goede woord. Ik hoop dat je het leuk gehad hebt 🙂

  • Leave a Reply