Blog

Waarom ik Feedly gebruik in plaats van Bloglovin’

Feedly

Zo lang ik blogs volg, gebruik ik Bloglovin’ daarvoor. Hoef je niet elke dag elke blog langs om te kijken of er iets nieuws op staat, maar krijg je gewoon een overzichtje van alle blogposts die je gemist hebt.

Totdat Bloglovin’ veranderde. Hun lay-out lelijk en onoverzichtelijk werd. Ze zelf met ‘blogs’ als Bloglovin’ Fashion aankwamen met blogposts zoals 30 Outfits To Inspire You Every Day In June, wat me echt niet interesseerde.

Ik liet Bloglovin’ links liggen en las blogs als ik ze toevallig tegenkwam. Met het resultaat dat ik soms vijf blogposts van m’n favoriete blogs gemist had, omdat ik toevallig niet zo veel op Twitter of Facebook had gezeten.

Inmiddels heb ik Bloglovin’ definitief vaarwel gezegd en gebruik ik nu Feedly om alle blogs te lezen. Dat werkt zo goed, dat ik jullie allemaal hetzelfde aanraad.

 

Meh

How about no, Bloglovin’

Feedly 😍

 

Voordelen van Feedly

 

1. Het is niet zo lelijk als Bloglovin’

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de lay-out van Bloglovin’ staat me enorm tegen. Ik kan nooit iets vinden. Alle nieuwe blogs worden op één hoop gegooid. Bij Feedly houd je altijd de sidebar in de linkerkant in beeld, zodat je nooit het overzicht kwijtraakt. Daarnaast zijn de foto’s en de omschrijvingen per blogpost iets kleiner, waardoor je ook beter overzicht houdt. Oh, en alles ziet er gewoon 10x mooier uit.

2. Je kunt blogs sorteren op categorie

Ik volg veel verschillende blogs: over beauty, fashion, maar ook persoonlijke blogs en blogs over groener leven. Soms heb ik zin om alles over make-up te lezen, maar soms wil ik alle outfits van bloggers die ik volg zien. Dat gaat in Feedly makkelijker: je kunt de blogs gewoon per categorie lezen. Die categorieën maak je overigens gewoon zelf.

3. Today

Met het kopje today bij Feedly kun je de nieuwste en meest populaire blogposts lezen. Vind ik fijn als ik een beetje achterloop en er honderden ongelezen blogposts op me wachten. Dan lees ik elke keer alles wat in m’n today staat en kom ik er uiteindelijk wel doorheen.

Dus, tip iedereen die ook veel blogs leest en Bloglovin’ zat is: geef Feedly een kans. En als je dan toch bezig bent…

Volg Maartje Leah op Feedly

follow us in feedly

 

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Bianca Schrijft
  03/07/2017 at 7:07 am

  Een reden waarom ik twijfel in zijn geheel te stoppen, is dat het me opvalt dat ik geen lezingen via bloglovin meer terug vind in mijn analytics of jetpack. Dit zijn toch gemiste hits en dat vind ik best jammer.

  • Reply
   Maartje
   03/07/2017 at 2:02 pm

   Ja dat begrijp ik, dat is inderdaad vervelend (en Bloglovin’ is overigens niet de enige die dat doet). Ik vraag me overigens af of het mogelijk is om in z’n geheel te stoppen, het blijft een RSS-feed. Mijn blog was bijvoorbeeld ook al te lezen voordat ik mij er zelf had aangemeld.

 • Reply
  Josianne
  03/07/2017 at 2:05 pm

  Ik vind Bloglovin ook steeds vervelender worden. Voor m’n gevoel loop ik een heleboel statistieken mis. Maarja: hoe zorg je dat die mensen je nu via Feedly gaan volgen? Bloglovin maar gewoon aanhouden en Feedly verder overal promoten? Ik ga me in ieder geval voor het zelf volgen van blogs eens verdiepen in Feedly!

  • Reply
   Maartje
   03/07/2017 at 2:20 pm

   Dat is in ieder geval nu wat ik wel doe. En ik zorg gewoon dat ik zelf alles via Feedly volg, omdat ik dat zelf dus gewoon prettiger vind. Dat mensen me alsnog volgen via Bloglovin’, heb ik maar geaccepteerd.

  Leave a Reply