Duurzaamheid Fashion

Mijn fair fashion wishlist

Terwijl de zomer in Nederland langzaam op z’n einde komt, ben ik alweer mijn kast aan het uitruimen. Sinds afgelopen jaar ben ik bezig om alleen nog maar fair fashion te kopen. Uiteindelijk wil ik alleen maar (of in ieder geval: zo veel mogelijk) fair fashion in m’n kast. Daarom gaan alle afgedragen kledingstukken eruit, en worden die hopelijk vervangen door fair fashion versies. Ik mis op dit moment nog een paar kledingstukken, zoals truien, blouses, streepjesshirts en een jas.

Ik ben dus erg voor fair fashion, maar eerlijk: soms is het moeilijk. De laatste tijd ben ik niet helemaal blij met mijn stijl en de kleding die ik draag. Ik vind het vaak te simpel en niet alle kleding die ik heb is kwalitatief mooi (die kocht ik ook al een tijdje geleden). Eigenlijk zou ik dus veel basisstukken willen kopen, om zo wat blijer te zijn met mijn stijl. Ik ben fan van de Scandinaivsche stijl, zocht op Pinterest wat inspiratie en wist gelijk wat voor kledingstukken ik nodig had: een kwalitatief goede trui, meer blouses, meer streepjesshirts en een mooie, lange jas.

Maar goed, duurzame kleding is duur. Natuurlijk is dat logisch: er worden biologische stoffen ingekocht, de werknemers krijgen een eerlijk loon en dat kost gewoon geld. Ik zou ook met liefde €190 neerleggen voor een prachtige trui, maar goed, dat heb ik gewoon niet. Dus maakte ik een wishlist en verzamelde ik mooie kledingstukken die ik eigenlijk zou willen kopen, met de hoop dat ik over een tijdje daadwerkelijk iets van deze lijst kan kopen.

 

Truien

De eerste twee truien zijn van Frisur. Frisur is een merk dat is opgericht in Duitsland en Scandinavische mode combineert met Duits design. Duurzaamheid is belangrijk bij Frisur en ze werken alleen samen met leveranciers gebaseerd in Europa. De truien zien er prachtig uit: ze zijn simpel, maar zijn zo te zien echt van goede kwaliteit.

De derde trui is van The Acey. The Acey is ten eerste een fantastische website waar je veel duurzame kleding kunt vinden. Daarnaast hebben ze hun eigen lijn in knitwear. Deze truien worden gemaakt in Schotland waarbij ervoor wordt gezorgd dat er geen wol verspild wordt.

De vierde trui is van het prachtige Zweedse merk Filippa K. Filippa K is lid van de Fair Wear Foundation, maakt gebruik van gerecycled wol en wil in 2030 de volledige collectie duurzaam hebben. Dat zijn nog eens mooie voornemens.

Blouses

Ik houd van blouses, maar een echt mooie witte mis ik nog. De eerste is wederom van Frisur. De tweede blouse vind ik zo mooi klassiek, die is van Filippa K en hebben ze ook in het blauw, zoals je kunt zien op de derde foto. De laatste blouse is meer een statement piece, met een grote strik aan de voorkant. Die blouse is van Vanilia, Vanilia heeft een eigen atelier in Turkije waar alle kleding geproduceerd wordt. Overigens is Vanilia ook gecheckt door de Fair Wear Foundation.

Streepjesshirts

Shirts met streepjes zijn casual, maar niet al te saai. En hoe mooi staat het onder een mooi grijs vest, samen met een lichte spijkerbroek en sneakers? De eerste twee streepjesshirts zijn van Miss Green, een Nederlands merk dat staat voor duurzaamheid, eerlijke leefomstandigheden en een milieuvriendelijke keten. Daarnaast is het merk eerlijk, dus je kunt precies zien hoe duurzaam het kledingstuk dat je koopt precies is.

De laatste twee shirts zijn van Armedangels, een merk dat tegen fast fashion is en zich inzet voor fair fashion. Daarnaast kiezen ze ook voor duurzame materialen, zoals biologisch katoen, linnen en wol. Vooral het laatste shirt vind ik leuk, omdat die een blauwe boord heeft. Ze hebben ‘m ook met een roze boord, overigens.

Jassen

Dit jaar ben ik op zoek naar een lange jas voor de herfst, want ik heb een beetje genoeg van mijn huidige (overigens kapotte) leren jas. Of het me gaat lukken om zo’n jas te vinden vraag ik me af, want deze jassen zijn duur. De eerste twee zijn van Filippa K en vind ik het mooiste. De jassen daarna zijn van LangerChen, een duurzaam merk uit Shanghai.

Foto helemaal bovenaan door Alexandra Gorn via Unsplash

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Karlijn
    28/08/2017 at 7:41 pm

    Ik vind die lange jassen van Filippa K ook zo mooi! Maar helaas, ik kan beter investeren in een duurzame trui om de herfst en winter door te komen dan een jas, want die kan nog wel een jaartje mee 😛

  • Leave a Reply