Minimalisme Video's

Capsule Wardrobe zomer 2017

Capsule Wardrobe Zomer 2017

Hier is ‘ie dan, mijn video van mijn capsule wardrobe van de zomer! Wil je weten welke kledingstukken er op dit moment allemaal in m’n kast hangen? Kijk dan vooral even verder!

[vc_video link=’https://youtu.be/-BOfpSvSaSM’]

 

Capsule wardrobe?

Vraag je je af wat in hemelsnaam een capsule wardrobe is? Lees dan deze blogpost nog even door. Kort gezegd is de bedoeling dat je 37 kledingstukken uitzoekt en daar drie maanden mee doet. Na drie maanden kijk je welke kledingstukken je nog leuk vindt en welke kledingstukken eventueel vervangen moeten worden. Het idee is dat je op deze manier meer nadenkt over welke kleding je hebt en hoe je alle kleding met elkaar kunt combineren. Daarnaast is het natuurlijk veel duurzamer om minder kleding te hebben en goed na te denken over je aankopen.

Afgelopen herfst/winter begon ik hiermee en maakte ik mijn eerste eigen capsule wardrobe. Gelijk merkte ik al dat ik iets minder strikt om zou gaan met de regels: ik ga niet elke drie maanden mijn capsule wardrobe compleet omgooien, maar ik maak er twee per jaar. De rest van het jaar houd ik natuurlijk wel bij welke kledingstukken nog mooi zijn en welke niet en vervang ik eventueel ook nog stukken.

Zomer capsule wardrobe ☀️

Nu was het dus de hoogste tijd om mijn herfst/winter capsule wardrobe op te bergen en mijn zomer capsule wardrobe te maken. Dat was nog best een beetje lastig, omdat ik mijn zomerkleding nog helemaal niet had uitgezocht. Gelukkig had ik wel bij onze verhuizing al heel wat kleding weggedaan, maar alsnog was het nog best veel werk.

Uiteindelijk kom ik dus op 38 items, wat er dus eigenlijk één te veel is. Maar goed, om nou één kledingstuk dat ik nog leuk vind weg te doen om op 37 items te komen, vind ik hartstikke zonde. Dus 38 is ook wel prima, dacht ik zo.

 

Duurzaam? ?

Het is natuurlijk al duurzamer om minder kleding te hebben en goed na te denken over de spullen die je aanschaft. Uiteindelijk wil ik ook dat alle stukken in mijn capsule wardrobes duurzaam zijn. Hiermee bedoel ik dat de kledingstukken zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd en dat de mensen die mijn kledingstukken maken een eerlijk loon krijgen en werken in goede omstandigheden.

Helaas heb ik nu nog veel kleding waarbij dat niet het geval is. Deze kleding is al wat ouder en op het moment dat ik het kocht, was ik nog niet bezig met fair fashion. Nu heb ik mezelf voorgenomen om alleen nog maar fair fashion te kopen, dus langzamerhand zullen mijn capsule wardrobes steeds duurzamer worden.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply