Minimalisme

Een tip voor als er onderin jouw tas ook altijd een laagje troep ligt

Mijn nieuwe minimalistische levensstijl ging best wel prima. Ik merkte dat ik veel minder spullen had en dat het daardoor ook opgeruimder was. Wel had ik nog één irritatie: de inhoud van m’n tassen. Je kent het vast wel: in elke tas zitten spullen die je er nooit uithaalt, zoals bonnetjes van een half jaar geleden of een verdwaalde lippenbalsem.

Ondanks dat er altijd veel spullen in mijn tas zaten, had ik nooit het gevoel dat ik alles bij me had. Hierdoor kwam het vaak voor dat ik alsnog onderweg een lippenbalsem, paraplu of kauwgom moest kopen.

Hartstikke zonde, want die spullen had ik wel. Die spullen lagen alleen thuis, in m’n andere tassen.

Een paar dagen geleden besloot ik al m’n tassen helemaal leeg te halen. Ik schrok van wat een troep eruit kwam. Niet alleen lag er heel veel troep in dat direct de prullenbak in kon, ook had ik een hele hoop ‘handige’ spullen verzameld. Zo had ik in totaal vijf verschillende lippenbalsems, zes pakjes kauwgom en een ontelbaar aantal haarelastiekjes. Dat kon beter.

Als eerste maakte ik een toilettasje en daarin stopte ik al die handige spullen. Dan kan ik die tenminste in één keer in m’n tas gooien en weet ik zeker dat ik alles bij me heb.

Daarnaast maakte ik een laatje leeg en legde daarin alles wat er normaal in m’n tas zit. Dat toilettasje ging erin, net zoals m’n portemonnee, bril, zonnebril, flesje en paraplu. Dit alles zit niet elke dag in m’n tas, maar wel vaak.

Elke dag als ik thuiskom leeg ik mijn tas compleet. De bonnetjes die ik heb, berg ik ergens op of gooi ik direct weg. De andere spullen die ik heb, leg ik weer terug in dat laatje. Pas als m’n tas helemaal leeg is, berg ik ‘m op. En voordat ik wegga, hoef ik alleen maar alles uit dat laatje te pakken en m’n tas te vullen.

In het begin vond ik het een beetje een overdreven idee van mezelf: ik geloofde niet dat ik het vol zou houden. Toch merk ik nu dat het ontzettend goed gaat! Het kost zeker wat extra tijd als ik thuiskom, normaal zou ik m’n tas direct in de kast gooien. Aan de andere kant ben ik veel minder tijd kwijt met het zoeken naar m’n portemonnee als ik eigenlijk de trein moet halen, dus die tijd wordt wel weer gecompenseerd.


 

Herkennen jullie dit probleem en zo ja: wat is jouw oplossing?

 

Foto bovenaan: door  Scott Webb via Unsplash

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply