Minimalisme Video's

5 dingen die je vandaag kunt doen voor een minimalistischer huis

Gelijk in één keer je hele huis minimalistisch maken, is vrijwel onmogelijk. Minimaliseren kost veel tijd en energie. Toch zijn er wel een paar taken die je snel kunt uitvoeren om je huis iets minimalistischer te maken.

1. Maak je tassen leeg

Je kunt héél wat troep verzamelen in je tas. Als ik na m’n studie thuis kwam, haalde ik echt niet elke avond m’n tas leeg, dit deed ik hoogstens een keer per jaar. Hierdoor kwam het geregeld voor dat ik aantekeningen in m’n tas meesleepte van een vak dat ik een half jaar daarvoor gevolgd had. Niet echt nodig, dus. Verder ben ik ook een held in het verzamelen van bonnetjes en snoeppapiertjes in m’n tas.

Neem de tijd om al je tassen te verzamelen en om alles leeg te halen. Berg de spullen die je dagelijks gebruikt bij elkaar op, zodat je die makkelijk elke dag in je tas kunt stoppen.

2. Kijk eens naar je kledingkast

Je kleding is een goed begin om te minimaliseren. Maar bij een capsule wardrobe wordt kleding zoals ondergoed, pyjama’s of sportkleding niet meegenomen. Vaak hoor ik mensen die pyjama’s hebben die ze helemaal niet prettig vinden, of ondergoed dat niet lekker zit. Dat is nergens voor nodig! Vervang dat soort spullen met écht mooie artikelen, en je zult je een stuk beter voelen.

3. Geen dubbele spullen

Doordat sommige spullen misschien niet echt een vaste plek hebben, zul je al snel meerdere versies van zo’n artikel verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan scharen, notitieboekjes en pennen. Doordat je die op meerdere plekken in je huis bewaart, vergeet je soms dat je ze hebt, en koop je ze opnieuw. Je zult merken hoe veel je al kunt minimaliseren als je dubbele spullen verzamelt en ervoor zorgt dat je van alles nog maar één artikel overhoudt.

4. Papierwerk

Zijn jullie ook zo goed in het verzamelen van stapels papier? Ik gooide altijd al m’n aantekeningen, brieven en andere papieren op één grote onoverzichtelijke stapel. Een goede manier om je huis iets minimalistischer te maken, is om die stapel onder handen te nemen. Koop handige mapjes om belangrijke papieren zoals garantiebewijzen en contracten op te bergen. En voortaan als je brieven binnenkrijgt of aantekeningen hebt gemaakt: beslis gelijk of het weg kan, of dat het in een van die mapjes moet. En berg het dan ook écht op.

5. Keukenspullen

Doordat ik graag kook en het leuk vind om nieuwe recepten uit te proberen, puilen onze keukenkastjes vaak uit. Kruiden die ik nooit meer ga gebruiken, verpakkingen van producten waarvan ik niet eens meer weet wat het is… De kastjes staan er soms vol mee en het is een goed idee om eens in de zoveel tijd daar even doorheen te gaan, zodat het niet te erg wordt.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Josianne
  01/09/2017 at 12:18 pm

  Zo, die keukenkastjes moet ik ook echt een keer doorheen inderdaad. Ik heb zoveel dingen staan die ik óf nooit gebruik óf die over de datum zijn!

  • Reply
   Maartje
   03/09/2017 at 9:40 am

   Precies dat heb ik ook heel vaak!

  Leave a Reply